PUF, LingLong
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs/Promo

Pokret ujedinjenih fantoma (PUF) iz Zrenjanina zatražio je danas hitno utvđjivanje odgovornosti za nesreću u kojoj je povređen kineski radnik u fabrici "Linglong" u tom gradu i najavio da će uskoro početi kampanju za organizovanje protesta protiv te kompanije.

Povezane vesti:

PUF je saopštio da je pre samo mesec dana javnost u Srbiji imala priliku da prvi put vidi potresne kadrove koji svedoče o nehumanim uslovima u kojima su poslednjih šest meseci živeli radnici iz Vijetnama, angažovani na izgradnji buduće kineske fabrike guma Linglong.

„Današnji događaj u kome se u fabrici guma Linglong teško povredio kineski državljanin još jedan je dokaz da se problem ove firme ne sme posmatrati izolovano, jer je on posledica svih prethodnih propusta i grešaka. Toliko o tome što je ovo najkontrolisanije gradilište u Srbiji“, navodi se u saopštenju.

PUF navodi da građane Srbije ne može da ne interesuje šta se dešava na gradilištu Linglonga, ali i drugim mestima u Srbiji gde su angažovani strani radnici, poput Beograda na vodi, i fabrika u Boru i Smederevu.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar