Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Pokret ujedinjenih fantoma oglasio se povodom predstojećeg referenduma o promeni Ustava i naglasio da ovde nije u pitanju pravosuđe već da građani glasaju "za" ili "protiv" Aleksandra Vučića.

PROČITAJTE JOŠ

U Srbiji se sutra održava referendum na kojem će građani moći da glasaju o potencijalnoj promeni Ustava u delu koji se odnosi na pravosuđe. Referendumsko pitanje glasi: „Da li ste za potvrđivanje akta o promeni Ustava Republike Srbije?“, a građani Srbije moći će da odgovore sa „da“ ili „ne“.

„Smatramo da je referendum samo jedna anketa vlasti, da ima na uvid pravo stanje pred izbore. To je jedini razlog zašto se referendum sada sprovodi, a ne recimo u istom danu kada i izbori. Napredna vlast time proverava svoje članstvo jer je to jedino merodavno istraživanje javnog mnjenja. Posle će vlast na osnovu izlaznosti svoga članstva znati na koga može da računa, a na koga ne“, poručuju iz „Fantoma“.

„Pošto ćemo u narednom periodu raditi kampanju na povečanju izborne izlaznosti, jer jedino velika izlaznost može da ugrozi ovu vlast, glupo bi bilo da vam kažemo da bojkotujete referendum i ako bi to imalo najviše smisla. Ovo je u stvari referendum „za“ i „protiv“ Vučića, a ne za promenu Ustava po pitanju nezavisnog pravosuđa. Time smo vam dali odgovor da ako izađete na referendum šta treba da zaokružite. Ajde da ne bude zabune, naravno (NE)“, dodali su.

„O nezavisnom sudstvu pod ovom vlašću je apsurdno pričati bez obzira na ishod referenduma“, zaključak je ovog pokreta.

****

BONUS VIDEO: Referendum: O čemu glasamo i šta je nedozvoljen uticaj na sudstvo

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare