Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

"Protest 'Zrenjanin je žedan' koji će se danas održati po treći put u Zrenjaninu je pod uticajem vlasti, a cilj mu je da iskontroliše opravdano nezadovoljstvo građana i odvrati ih od otvorene kritike Srpske napredne stranke", navodi se u saopštenju Pokreta ujedinjenjih fantoma (PUF).

Iz pokreta su saopštili da su u početku podržali protesta kao najnormalniju reakciju građana na višegodišnje probleme sa vodom u ovom gradu, ali da su u međuvremenu shvatili da je jedina namera organizatora da sprovodi festivalske vožnje po gradu.

„Jedan od glavnih organizatora protesta i besmislenih zahteva je Gojkan Stojinović, koji je angažovan u poslovima izgradnje prečistača otpadnih voda koju su zrenjaninske vlasti ugovorile s arapskom firmom Metito. Posao koji je žestoko kritikovao kao loš, netransparentan i preskup, odjednom mu je postao dobar kada je u njemu pronašao lični finansijski interes.Osim Stojinovića, u usmeravanju protesta važnu ulogu imaju Aleksandar Korovljev i Igor Ratković, lokalni predstavnici organizacije Dosta je bilo, koji su pre dve godine posećivali ‘fabriku vode’ u društvu Ane Brnabić, stavljajući se i tada u ulogu građana – partnera vlasti, koji zajednički s naprednjacima rešavaju problem vodosnabdevanja u Zrenjaninu“, navodi se u saopštenju.

Oni podvlače da je istovremeno, predlog Pokreta ujedinjenih fantoma da jedan od zahteva protesta budu ostavke odgovornih gradskih čelnika koje bi dovele do vanrednih lokalnih izbora je od strane organizatora uporno odbijan.

„Pokret ujedinjenih fantoma žali zbog toga što dobra ideja građanskih protesta po ko zna koji put strada zbog korupmiranih pojedinaca i ubačenih pomagača vlasti, koji se ovog puta skrivaju iza imena ‘Zrenjaninska akcija’. Borbu za pitku vodu u Zrenjaninu, kao i za dostojanstven život širom Srbije, Pokret ujedinjenih fantoma nastaviće samostalno ili s ljudima  organizacijama koje ne pomažu opstanku najgore vlasti u istoriji naše države“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: Reportaža – nema vode u Zrenjaninu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar