Skupština Srbije Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Pokret ujedinjenih fantoma (PUF) pozvao je opoziciju da ne učestvuje u davanju legitimiteta onima koji su, kako se navodi, doveli Srbiju u položaj kakav je danas.

„Pod tim podrazumevamo izlazak iz svih institucija uključujući i Skupštinu RS, jer apsolutna vlast koju je Aleksandar Vučić izgradio za deset godina vladanja Srbijom podrazumeva i apsolutnu odgovornost“, navodi se u saopštenju.

PUF je naveo da su poslednjih 30 godina političke stranke koje i dan danas participiraju u političkom životu Srbije na razne načine menjale svoju politiku kako bi se „dodvoravale glasačkom telu, a jedna od glavnih tema na kojoj su baštinili svoju popularanost u biračkom telu jeste pitanje Kosova i Metohije“.

„Promoteri te politike su u javnosti prepoznati kao takozvane patriote koji su na ovoj temi inkasirali otprilike toliko para koliki je i javni dug Srbije. Dok su drugi ginuli, oni su se bogatali koristeći trobojku, tri prista, busajući se u grudi, vičući ‘Živela Srbija’. Šta je epilog svega toga vidimo danas“, naveo je PUF i dodao:

„Ne treba mi građani i opozicija da odlučujemo o nečemu o čemu je odlučeno još 1999. godine, sada kada je došlo vreme da se stavi potpis na tu pogubnu politiku. Ne može biti ‘nacionalnog jedinstva’ sa onima koji su ruinirali i opljačkali Srbiju, zarobili državu, medije i institucije…“, naveo je PUF.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da će narednih dana pozvati sve predstavnike poslaničkih grupa u Narodnoj skupštini da ih obavesti šta je međunarodna „petorka“ tražila od Srbije, „kakve su im namere i šta se krije iza svega“.

***

BONUS VIDEO – Ivana Parlić i Biljana Đorđević o Srbiji nakon Vučićevog obraćanja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar