Foto: PUF/Privatna arhiva

Pokret ujedinjenih fantoma(PUF) objavio je danas novi muzički spot za numeru "Neko mu je ukrao fasciklo", koju su posvestili nedavno održanim pregovorima o Kosovu u Beloj kući, a koje je, između ostalog, obeležila izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da mu je tokom pregovora zamenjena fascikla sa dokumentima.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić postao je mim na tviteru nakon što je objavljen video snimak njegove reakcije iz Bele kuće, a na kojem neobično reaguje na reči Donalda Trampa, da se Srbija obavezala da će svoje diplomatsko predstavništvo najkasnije do prvog dana jula 2021. godine preseliti u Jerusalim.

Vučić se kasnije branio izjavom da je njegovu reakciju izazvalo to što je došlo do promene fascikle.

“Ja sam imao tada dobru fasciklu, ali su posle zamenili fascikle, što sam ja gledao da nam se ne dogodi“, naveo je on.

Ovakva reakcija šefa države, kao i njegovo pravdanje kako je došlo do promene fascikle, inspirisalo je ekipu iz PUF da osmisle novu pesmu pod nazivom „Neko mu je ukrao fasciklo“, u kojoj su na satiričan način interpretirali predsedničke muke u Beloj Kući.

„Traže Žuću i u Belu kuću, svi đuture sad fasciklu jure. Već dve noći tragaju za Trampom, Stejt Department i Melani s lapom, jo, jo, joj“, glasi refren nove pesme PUF-a.

PROČITAJTE JOŠ...

„Do sada nas je krasila malo korupcija, kriminal, diktatura, ništa pretereno neuobičajeno za državu sa ovih prostora,ali nakon jedne posete Vašingtonu mi smo u samo par dana uspeli ono što retko koja zemlja u svetu može, a to je da od jedne sasvim solidno smešne i korumpirane države, postanemo vrlo verovatno najveća cirkuska atrakcije“, objašnjvaju PUF-ovci za Nova.rs kako su došli na ideju za ovu kompoziciju.

Kako kažu, u Srbiji ljudi samo kroz šalu i satiru mogu da prežive haos u kojem žive.

„Nušić, da je živ, imao bi kilo materijala za svoje tekstove. Vlast u Srbiji je toliko skandalozna u svom ponašanju da je ponekad teško prevazići čak i satirom. Jedan od takvih događaja jeste i ovaj koji je opisan u spotu na satiričan način“, naveli su oni.

Pesma je inače prerađena verzija numere „Amsteradam“ benda Riblja Čorba. U njoj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavljen kao „srpski Šeron Ston“, za kojeg se čulo „sve od Moskve pa do Vašingtona“.

Poslušajte novu pesmu PUF-a:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare