Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Pokret slobodnih građana (PSG) saopštio je danas da je zabrinut jer je u emisiji "Reč na reč" na RTS predstavnik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Simić nazvao člana Predsedništva PSG Vladimira Pajića i ceo PSG "neprijateljima Srbije", čime je ugrožena bezbednost funkcionera, članova i aktivista PSG.

Neposredno nakon toga, naveo je PSG, usledio je niz pretnji na društvenim mrežama.

„Na žalost, više nikoga u Srbiji ne čudi ovakav radikalski, ratnohuškački narativ koji se plasira od strane vladajuće stranke i kojim truju javni prostor već decenijama unazad. Odlika hibridnog autokratskog režima Aleksandra Vučića jeste da ne odgovara na pitanja, već iz pozicije lažne žrtve napada sagovornike, stvarajući od političkih konkurenata neprijatelje“, saopšteno je.

Pokret slobodnih građana ocenio je da političkom i vrednosnom sistemu vladajuće stranke „nema mesta za čoveka kao misleće biće“ i da se suština SNS svodi „na gnusne emotivne manipulacije, prebacivanje odgovornosti za sopstvenu nesposobnost na druge, kao i na jeftinu, demagošku rejting politiku“.

Građani su to „naročito videli“, istakao je PSG, „u kampanji satanizacije Olivera Ivanovića na svim medijima u Srbiji pred izbore 2017. godine, nakon koje je on svirepo ubijen“.

Posebno je indikativan „strah“ koji SNS ovakvim gestovima i izjavama pokazuje u susret pretstojećem dijalogu o izbornim uslovima, zaključio je PSG.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar