Foto: Promo

Pokret slobodnih građana (PSG) ocenio je danas da otkriće da je direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bratislav Gašić na platnom spisku Zorana Jotića Jotke, kome se sudi za ubistvo, potvrđuje da "svim bezbednosnim strukturama države" upravljaju ljudi povezani sa mafijom.

PSG je u saopštenju naglasio da to potvrđuje i da se državni resursi troše kako bi se njihovi nelegalni poslovi zaštitili.

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) objavila je da je Gašić bio na platnom spisku Jotića i da je tu informaciju saopštio jedan član njegove kriminalne grupe u razgovoru koji je prisluškivala policija, a koji je emitovan na suđenju.

„Nakon afere u Ministarstvu unutrašnjih poslova i otkrivenih veza sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka, kao i ranijih veza ministra (zdravlja) Zlatibora Lončara sa zloglasnim Zemunskim klanom odgovornim za ubistvo premijera Đinđića, ili ogromnog novca čije poreklo Siniša Mali i Aleksandar Vulin ne mogu da objasne, PSG postavlja pitanje: Imate li vi u Srpskoj naprednoj stranci (SNS) nekog funkcionera koji nije povezan sa kriminalom“, navodi PSG.

U saopštenju se ističe da su građani kao normalnost počeli da prihvataju „svakodnevne afere u koje je uključen neko iz vrha države“ i da ih onda ni ne čudi što „dokazi protiv kriminalaca pod zaštitom SNS nestaju, ili ih sudije osuđuju na kazne ispod zakonskog minimuma“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare