Pavle Grbovic Pokret slobodnih gradjana
Pavle Grbović Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Pokret slobodnih građana saopštio je danas da je uspostavio saradnju sa Narodne strankom za slobodu i demokratiju (VVD) iz Holandije, koja je članica asocijacije liberalnih stranaka Obnovimo Evropu (Renew Europe).

Predsednik PSG Pavle Grbović je izrazio zadovoljstvo što je rukovodstvo PSG razgovoralo sa predstavnicima najjače, vladajuće stranke iz Holandije čiji predsednik je i premijer te zemlje Mark Rute, saopštio je PSG.

„Upoznali smo naše prijatelje iz VVD-a sa političkom situacijom u Srbiji, razvojem, programom i budućim koracima PSG i istakli da mi Srbiju vidimo isključivo u evropskoj porodici naroda kao punopravnu članicu Evropske unije“, rekao je on.

Najavio je i buduće korake saradnje PSG i VVD. „Dalji koraci naše saradnje ići će u pravcu aktivne i javne podrške VVD-a našoj borbi za slobodno i demokratsko društvo u Srbiji“, rekao je Grbović.

Do razgovora, kako je navedeno, „o uspostavljanju bliže saradnje dve organizacije“ je došlo juče u Beogradu.

Delegaciju VVD-a su činili medjunarodni sekretar i član Predsedništva Lenart Salemink, šef Odeljenja za medjunarodnu saradnju Gijs Houben i saradnik za medjunarodne odnose Kristian Luijks.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar