Pavle Grbovic Pokret slobodnih gradjana
Pavle Grbović Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Veoma je teško odrediti se prema dokumentu koji je nama dostavljen, ne toliko zbog toga što imamo dileme u pogledu ponuđenih rešenja već zato što gotovo da nemamo o čemu da se izjasnimo, rekao je za Nova.rs Pavle Grbović, lider Pokreta slobodnih građana.

Predlog sporazuma je, smatra on, nedovršen i uglavnom se ograničava na tačnom utvrđivanju problema, ali skoro da nema nijednog konkretnog rešenja.

„Ne možemo reći ništa protiv rečenica u kojima se ispravno konstatuje da su medijske slobode ugrožene i da je potrebno objektivno i uravnoteženo informisanje građana, ali to nije dovoljno za sporazum koji treba da predvidi rešenja te krize. U ovakvoj formi ovaj dokument može predstavljati samo polaznu osnovu za rad, ali je problem u tome što je prekasno za nove početke. U odgovoru sa partnerima sa kojima smo radili na izradi Platforme ćemo doneti odluku o tome da li ćemo uputiti amandmane na predloženi tekst, ali lični utisak mi je da se ne nadam previše da će se u narednih 10-ak dana učiniti suštinski pomak koji nije napravljen u poslednjih nekoliko meseci“, kaže Grbović.

Očekivao sam mnogo konstruktivniji dokument imajući u vidu da smo se do sada ponašali veoma konstruktivno i da smo slali jasne, razumljive i sprovodive predloge, dodaje on.

„Očekivao sam i bolji tretman opozicije, a umesto toga dobili smo potcenjivanje na taj način što je Dačić morao da aminuje ono što će nama biti ponuđeno sa sedam dana zakašnjenja. Međutim, ne treba kukati već hladne glave razmisliti kako nastupati ubuduće, bez lažnih nada i bez preteranog oslanjanja na podršku koju očigledno nećemo dobiti“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare