Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Pokret slobodnih građana (PSG) pitao je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova šta pukovnika Veselina Milića preporučuje za funkciju načelnika Policijske uprave za Beograd u trenutku, kako navode, kada se Srbija, a posebno Beograd, suočavaju sa bezbednosnom krizom i gotovo svakodnevnim mafijaškim obračunima na ulicama.

U saopštenju, PSG podseća da je Milić tu dužnost već obavljao od 2013. do 2018. godine, pa pita da li ga za mesto načelnika preporučuju neuspesi iz prethodnog mandata, imajući u vidu da su i tada mafijaške likvidacije bile česte.

„Ili je to nerešeni slučaj rušenja i maltretiranja u Savamali?“, pita PSG.

Iz PSG traže i objašnjenje zašto je Milić bio smenjen ako je dobro radio, odnosno kako je mogao da postane jedan od najbližih savetnika predsednika Republike ako je radio loše.

„Da li Srpska napredna stranka upravlja državom ili vašarskim ringišpilom, pa se ministri i visoki funkcioneri rotiraju u krug bez bez ijednog objašnjenja zbog čega se to radi“, stoji u saopštenju.

Pokret slobodnih građana postavlja i pitanje odgovornost za bezbednosnu krizu doskorašnjeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

„Ukoliko snosi odgovornost, zašto je nagrađen mestom ministra odbrane, a ukoliko ne snosi zašto ste promenili uspešnog ministra usred krize?“, pita PSG.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare