Pavle Grbović Foto:TANJUG / TARA RADOVANOVIC

Pokret slobodnih gradjana (PSG) osudio je danas napad na izložbu stripova koji se dogodio sinoć u Beogradu, i zahteva od policije da hitno pronađe i privede pravdi sve učesnike.

„Takođe zahtevamo da se pokrene postupak unutrašnje kontrole prema nadležnim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji nisu reagovali na prijavljene pretnje organizatora, te nisu učinili ništa da obezbede ovu izložbu“, navodi se u saopštenju PSG.

PSG smatra da je to „još jedan u nizu fašističkih napada“ na koje država do sada nije adekvatno odgovorila, i na taj način se jasno stavila na stranu nasilja protiv slobode govora i javnog okupljanja.

„S obzirom na spregu vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) sa ovim grupama, jasno je da one predstavljaju paravojne udarne pesnice ove stranke za obračune sa političkim neistomišljenicima, kao jednu od poluga autokratske vlasti“, dodaje se u saopštenju. Pokret je upozorio SNS da takvo ponašanje vodi u otvorene sukobe, „koji mogu imati dalekosežne posledice po bezbednost gradjana“.

Grupa od 15 mladića, sa maskama i kapuljačama upala je u utorak na izložbu u okviru festivala „Novo doba“ u Staroj kapetaniji u Zemunu, bacila suzavac i pocepala izložene radove.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar