Aleksandar Vučić i Aljbin Kurti
Aleksandar Vučić i Aljbin Kurti. Foto: Goran Srdanov/Nova.rs, EPA-EFE/MALTON DIBRA

Lideri zemlja zapadnog Balkana okupiće se u utorak u Briselu na večeri koju organizuje šef diplomatije EU Đozep Borelj, a taj neformalni skup biće prilika za prvi sastanak premijera Kosova Aljbina Kurtija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prenela je danas Radio-televizija Kosova (RTK).

Portparol Vlade Kosova Perparim Krieziu izjavio je da taj sastanak neće prethoditi nastavku dijaloga.

„Sastaće se svi predstavnici, odnosno lideri zapadnog Balkana. Ova vrsta organizacije služi komunikaciji i diskusiji između svih lidera zapadnog Balkana i EU o tome šta se smatra zajedničkim interesima i ciljevima. Ovo je ujedno i dobra prilika koja se razvija diskusija o bilateralnim odnosima zemalja zapadnog Balkana sa EU“, rekao je Krieziu.

Kako navodi RKT, nemačka kancelarka Anglea Merkel razgovaraće danas posle podne putem video konferencije sa Kurtijem o širokom spektru pitanja, uključujući dijalog sa Srbijom.

Portparol nemačke vlade Štefen Zajbert najavio je da će se razgovor vrlo snažno fokusirati na tok reformi na Kosovu, prenosi Dojče vele.

Sagovornici će, kako je najavljeno, razgovarati o procesu približavanja Kosova EU i dijalogu Kosova i Srbije uz posredovanje EU.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare