Istoričar Milan St. Protić, gostujući u emisiji "Utisak nedelje", rekao je da vlast u Srbiji intimno smatra da je Putinova odluka da napadne Ukrajinu opravdana. On je dodao da se aktuelni režim nedostojanstveno i neiskreno ponaša, jer, kako kaže, odbija da izabere stranu.

Pročitajte još....

„Ovde se radi o odluci jedne vlasti koja je nedostojanstvena, neiskrena jadna, bedna.. Nemam goru reč da upotrebim. Ako, kao što intimno oni misle, da je Putinova odluka da izvrši agresiju na Ukrajinu opravdana, onda je trebalo tako da kažu. To oni intimno misle i to je na konferenciji za medije moglo da se vidi. I kod ovog što se zove predsednik i kod ovog što se nalazi na mestu predsednika Skupštine”, rekao je Protić i dodao:

“Nemojte da ste mufljuzi… Nemojte da može i na jednu i na drugu stranu. Sa mog stanovništa to je krajnje bedno zato što je neiskreno. Stani na jednu stranu. Ili reci da to opravdavaš ili da to osuđuješ. Nemoj da si mufljuz. Ako nije tako onda osudi, istrpi posledice, reci narodu za ovo ćemo da trpimo“, rekao je St. Protić.

BONUS VIDEO: Protić: Odavno je trebalo da se odredimo, kojoj civilizaciji pripadamo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare