Šabac sukob demonstranata Foto:Marko Zamurović

Otvorena građanska platforma "Akcija", Zajedno za Srbiju, Ekološki ustanak i Ne davimo Beograd zahteva hitno ukidanje pritvora čoveku koji je juče u Šapcu sprečio da bager pogazi građane.

Naveli su da je čovek koji je juče zaustavio bager u Šapcu i time spasao ljude od povređivanja, uhapšen i određeno mu je zadržavanje od 48 sati, te da tim advokata ZZS radi na njegovom oslobađanju.

„Takođe, zahtevamo hitno privođenje vozača bagera, kao i privođenje osoba koje su palicama i čekićem napali građane koji su mirno protestovali u Šapcu za svoja prava“, naveli su u saopštenju.

Oni su pozvali građane da se pridruže protestu danas u 18.00 na Trgu Republike, gde će se okupljenima obratiti uhapšeni i pretučeni građani tokom mirnog protesta i predstavnici organizatora uključenih u blokadu.

„Našem pozivu su se odazvale i druge opozicione partije sa kojima želimo dogovoriti zajedničko rešenje za prevazilaženje krize i mogućih sukoba u koje nas vlast uvodi. Verujemo da je došlo vreme za poslednju odbranu prava na život i slobodu i vreme je da napravimo dogovor kako ćemo se odbraniti od režimskog nasija“, dodali su organizatori protesta.

Dodali su da će protesta biti i sutra, u 9.00 u Loznici, ispred zgrade opštine i u 16.00 u Šapcu, ispred zgrade gradske uprave.

BONUS VIDEO Zelenović na novom protestu u Šapcu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar