Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

U Kragujevcu će sutra kao i u još 30 gradova i opština u Srbiji biti održan protest, a specifično za ovaj grad je što su tehnički organizatori, anketom pitali građane da izaberu rutu protestne šetnje i raskrsnicu koja će biti blokirana. Građani su odlučili da blokada bude održana kod Zastavinog solitera na magistralnom putu Kragujevac-Kraljevo.

U Kragujevcu će sutra biti održan peti protest Srbija protiv nasilja, a ovo je drugi po redu u kome građani preko onlajn ankete mogu da budu i kreatori samog protesta, odnosno da predlože rutu protestne šetnje i glasaju za raskrsnicu na kojoj će biti održana blokada.

I sutrašnji protest počeće na Đačkom trgu gde će se okuljenim građanima obratiti govornici, a potom će centralnim ulicama biti održana protestna šetnja.

Mapa protesta u Kragujevcu

Protest počinje u 18 sati, a za blokadu raskrsnice kod Zastaviinog solitera glasalo je više od 50 odsto građana koji su učestvovali u anketi.

Anketom je takođe odlučeno i da se na samoj blokadi građanima obrati bar jedan govornik, što do sada nije bio slučaj.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Blokada raskrsnice trajaće do 20 sati.

Organizatori su istakli da je anketa dobar način za interakciju sa građanima, kako bi za naredne skupove pronašli rešenja koja odgovaraju većini učesnika.

BONUS VIDEO: Da li deci mesto na protestima?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar