Ovonedeljni protest “Srbija protiv nasilja” održava se i danas i sutra, ne računajući skupove u manjim gradovima koji se održavaju praktično čitave nedelje. Za danas je zakazana blokada auto-puta E75 u Novom Sadu i Beogradu. U prestonici je predviđeno da se kolone automobila koje kreću sa dve naplatne rampe spoje kod Sava centra.

Protesti se ove nedelje održavaju u čak 30 rgadova i opština širom Srbije.

Za danas, zakazane su blokade auto-puta u Beogradu i Novom Sadu, kao i protesti u najmanje osam gradova.

Što se tiče Beograda, u planu je da kolone automobila usporenom vožnjom blokiraju auto-put E75.

Poslanik stranke Zajedno Nebojša Zelenović najavio je da sve počinje u 16 časova, kada vozila kreću sa naplatnih rampi Bubanj Potok i Šimanovci.

„Obe kolone idu ka Sava centru. Plan je da se kolone automobila tu spoje oko 17 sati i zaustave saobraćaj. Tu će ih čekati i građani“, kazao je Zelenović za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Kraj blokade planiran je za 20 sati.

Blokada je planirana i u Novom Sadu. Predviđeno je da građani blokiraju auto-put kod megamarketa Roda sa početkom u 18 časova.

Kako je najavljeno, osim blokada, danas će se održati protesti i u Čačku, Vršcu, Rumi, Lučanima, Zaječaru, Vrbasu i Majdanpeku.

Ovo će biti deveti po redu protest “Srbija protiv nasilja”.

Građani traže smenu ministra policije Bratislava Gašića, direktora BIA Aleksandra Vulina, smenu svih članova REM-a, ukidanje rijaliti programa koji promovišu nasilje, oduzimanje nacionalne frekvencije TV Pink i Hepi, smenu rukovodstva RTS i gašenje tabloida koji propagiraju nasilje i krše kodeks.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare