Foto: Dragan Mujan/Nova.rs, Twitter/ sudomil

U Beogradu je večeras održan još jedan protest "Srbija protiv nasilja", a na skupu je pažnju okupljenih privukla i jedna porodična scena.

Pročitajte još...

Naime, muškarac je na protestu nosio majicu sa natpisom „lešinar tata“, a pored njega je bila žena sa natpisom „lešinar mama“, a dete je imalo majicu na kojoj je pisalo „lešinarčić“.

Večerašnji protest „Srbija protiv nasilja“, četvrti po redu, počeo je u 18 časova ispred Skupštine Srbije, a završen je ispred zgrade Radio-televizije Srbije. Organizatori su pozvali okupljene da dođu na skup i narednog petka.

Okupljeni su ostali do kraja skupa uprkos kiši i lošem vremenu.

Podsetimo, predsednik Srbije je 10. maja ove godine tokom televizijskog uključenja za TV Pink nazvao organizatore mirnog skupa „Srbija protiv nasilja“ hijenama i lešinarima, koji koriste tragediju u OŠ „Vladislav Ribnikar“ da bi pozvali ljude na ulice.

„Nadam se da ćemo moći da skupimo tih 50.000 kako su ih oni skupili. Nećemo da vređamo nikoga, nećemo da tražimo ničije skidanje glave, nećemo da idemo da blokiramo njihove kuće, stranke, nećemo da maltretiramo narod blokadom Gazele. Ne pada nam na pamet. To može da bude velika gužva zbog ljudi… Inače, da maltretiramo ljude iz hira, mi to nećemo da radimo. U tome je razlika. Kod nas su svi dobrodošli. Mi izlazimo sa planom. Oni kažu da smo se prepali… Dobro, mnogo smo se uplašili. Pitaju što ne zakažemo spontano za dan, pa zato što nismo hijene i lešinari da koristimo nečiju tragediju da bismo pozvali ljude. Ne pozivamo ljude da bismo iskazivali bes i da bi nekoga tukli na ulici, za razliku od njih mi pozivamo ljude da razgovaramo o modernu i pristojnu Srbiju, Srbiju budućnosti“, rekao je tada Vučić.

Sve o večerašnjem protestu možete čitati u našem lajv blogu.

***

BONUS VIDEO – Srbija protiv nasilja iza zgrade RTS-a

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare