Foto: Printscreen/YouTube/Embargo Portal

Grupa od tridesetak građana okupila se danas na Trgu kralja Milana, kako bi iskazala svoj bunt zbog bakljada i puštanja sa razglasa pogrdnog skandiranja opoziciji, koje se ovih dana organizuju i u Nišu, pišu Južne vesti.

Zahtev im je, kažu građani koji su se okupili na centralnom niškom trgu, da se prestane sa ovim performansima, a u suprotnom planiraju da nastave sa protestima.

Za sebe kažu da nisu opozicija, samo građani koji misle da je sinoćnji pokušaj bakljade kod Starog groblja “kap koja je prelila čašu”.

Spontano smo se organizovali preko SMS poruka, sa ciljem da pokažemo to nezadovoljstvo zbog svih tih incidenata koji su se dogodili kako sinoć, tako i proteklih dana. Sinoć je bila ta neka kap koja je prelila čašu. Mi ne smemo, ne bi trebalo da ćutimo, jer ako im ovo od sinoć budemo prećutali, još nas gore stvari očekuju – kažu građani.

Na ovom mirnom protestu, kako prenosi portal, nije bilo policije, a jeste tridesetak građana, koji su tu ostali dvadesetak minuta, a potom se razišli, kako bi stigli domovima do 18 sati, kada počinje policijski čas.

Ukoliko se bakljade nastave, poručuju, i oni će nastaviti da protestuju i potrudiće se da ih bude i više.

Podsetimo, kontra akcija na buku koju su građani pravili lupanjem u šerpe, nezadovoljni zbog stanja u Srbiji, bilo je paljenje baklji i puštanje pogrdnog skandiranja predsedniku Stranke slobode i pravde Draganu Đilasu.

Prva bakljada u Nišu umalo se završila požarom, pošto je baklja pala na tendu radnje. Sinoć performans nisu uspeli da izvedu, a uprkos izjavama stanara zgrada na koje su želeli da se popnu, kao i onome što je ekipa Južnih vesti zatekla kod Starog groblja, u Opštini Palilula rekli su da su oni delili pakete, a nepoznati ljudi ih verbalno napali.

Izvor: Južne vesti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare