Foto:Vesna Lalić/Nova.rs, Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije i sada već bivši lider Srpske napredne stranke Aleksnadar Vučić, pridružio se danas naprednjačkoj kampanji "Da, ja sam SNS bot" i tom prilikom objavio je slike modela. Međutim, ono što je zanimljivo, jeste to da su naprednjaci "ponosni" na to što su botovi, a da sa druge strane umesto svojih fotografija kače slike modela.

Ovu kampanju naprednjaka započeo je poslanik SNS-a Nebojša Bakarec, a ubrzo se istoj pridružio i Vučić. Tako su naprednjaci skinuli slike više mladića i devojaka koji jedu burgere i pomrfit uz natpis:

„Najviše na svetu volim Srbiju i Srpsku naprednu stranku! Da, ja sam SNS bot.“

A uz same slike fotomodela piše: „I ja…“.

Ono što je zanimljivo jeste da su naprednjaci slike ovih modela preuzeli sa Shutterstock-a, gde godišnji paket košta nešto više od 1.900 evra, odnosno oko 21 cent po slici.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Međutim, iako naprednjaci poručuju da su „botovi“, oni se tako „ponosni“ nisu usudili da podele slike pravih osoba i sebe, već fotomodela agencija.

Sve ovo se, između ostalog, dešava nakon što je na Tviteru objavljen spisak navodnih naprednjačkih botova sa više od 14.000 bot naloga Srpske napredne stranke na društvenim mrežama, sa imenima i prezimenima ljudi koji stoje iza njih i mesta odakle su.

Prema tom spisku, čija verodostojnost nije potvrđena, u pomenute aktivnosti uključeni su i zaposleni u javnom sektoru iz svih delova Srbije. Da je na spisku i njegovo ime i prezime, potvrdio je danas poslanik SNS Milimir Vujadinović u Skupštini Srbije i poručio da „nema tu ništa skriveno“.

Milimir Vujadinović Foto:Screenshot

„Među njima je i ime moje malenkositi, ime moje koleginice Dragane Lukić, Tomislava Jankovića, kao da smo mi bog zna šta skriveno, a ne otvoreni borci i podržavaoci politike srpskog predsednika i SNS… Nema tu ništa skriveno. Jesmo, nastavićemo to da radimo i mi, i onih 14.500 ljudi“, rekao je Vujadinović.

O botovanju za SNS je progovorila i Jovana Brajović iz Surdulice koja je, kako je sama ranije ispričala za N1, bivša članica zvaničnog internet tima Srpske napredne stranke koji je lično vodio jedan državni sekretar.

Ona je po aktivnostima i po broju naloga bila njihov najaktivniji član, a od stranke je, kako je navela, dobila posao, te pristajala da za njih vređa i omalovažava ne samo političke neistomišljenike, već i njihove koalicione partnere, članove Socijalističke partije Srbije.

„Ovo je toliko gadno, toliko je odvratno da bih preporučila svoj deci da uče školu, da ne moraju ovo da doživljavaju“, ispričala je u svojoj ispovesti za N1 Jovana Brajović.

Foto: N1

A o tome koliko nas samo SNS botovanje košta govorio je i potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović. Naime, on je juče je izjavio kako je ovo „prva vlada u istoriji Srbije koja je za sada dokumentovano angažovala oko 14.000 botova, koji su u javnim preduzećima, školama, na budžetu…“.

„Da bi građani razumeli, kršite zakone ove zemlje, jer ste doveli ljude u škole, muzeje, galerije, skupštine opštine, koji za platu botuju i pišu narodu Srbije da mu je bolje nego što jeste. Vi ste prva vlada koja daje državne pare da bi neko ubeđivao sopstveni narod da mu je dobro. Za to mesečno dajete 8,5 miliona evra“, rekao je Stefanović.

***
BONUS VIDEO – Stranački SNS botovi u radno vreme

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare