Miodrag Majić, Dragan Bjelogrlić, Miodrag Jovanović i Svetlana Ceca Bojković Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Za manje od nedelju dana, više od 100.000 ljudi potpisalo je ProGlas, incijativu grupe intelektualaca i javnih ličnosti, koji građane pozivaju na buđenje društvene svesti, kao i da u što većem broju izađu na predstojeće izbore, saopštila je Inicijativa "ProGlas".

Nakon tribine u Zrenjaninu, tekst i ciljevi ProGlasa danas će biti predstavljeni i u Pančevu, od 19 časova u „Coupe Pančevo“. Na tribini će govoriti jedan od pokretača inicijative, pesnik, književni kritičar i izdavač Gojko Božović, pozorišni kritičar i teatrolog Ivan Medenica, kao i javne tužiteljke Višeg javnog tužilaštva Bojana Savović i Milena Božović, navodi se u saopštenju.

ProGlas će širenje Srbijom nastaviti 17. novembra u Gornjem Milanovcu, a potom i 20. u Novom Sadu. Posetioci tribina inicijativu će moći da potpišu na licu mesta, a to je moguće učiniti i na ovom linku.

Iza inicijative ProGlas stoje Ljubomir Simović, prof. dr Vladimir Kostić, prof. dr Ivanka Popović, Miodrag Majić, prof. dr Miodrag Jovanović, Dragan Bjelogrlić, prof. dr Vladica Cvetković, Svetlana Bojković, Gojko Božović, Srdan Golubović, Biljana Stepanović, prof. dr Filip Ejdus i prof. dr Tamara Džamonja Ignjatović, i Petar Peca Popović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare