Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Inicijativa ProGlas odbacila je danas navode šefa poslaničke grupe naprednjaka Milenka Jovanova da su govorili o ubistvu predsednika države. Kako navode u saopštenju, takav postupak Jovanova je apsolutno izvan dozvoljenog načina javnog istupa najviših predstavnika zakonodavne vlasti u zemlji

„Pozivamo vladajuću stranku, koja diktira ton i način rada Skupštine Srbije, da stane na put ovakvim opasnim optužbama i neodgovornim istupima pojedinaca koji ih iznose. Neophodno je da se način obraćanja, kao i sam rad Skupštine Srbije vrate u okvire civilizovanog dijaloga i elementarnih demokratskih principa“, navode iz ProGlasa u saopštenju.

Klevetanje kritičara vlasti i političkih neistomišljenika produbljuje ionako velike podele u društvu i dovodi ga na ivicu konflikta, dodaju.

Pročitajte još

Takođe su pozdravili javno izrečene pozive na dijalog vlasti i opozicije, kako kažu, ma sa koje strane da oni dolaze.

„Takav dijalog ne samo da će blagotvorno uticati na smirivanje društvenih tenzija, već će ići i u pravcu produktivne i delotvorne primene najvažnijih ODIHRovih preporuka. A bez njih ne može i neće biti slobodnih i poštenih izbora u Srbiji“, zaključuju iz ProGlasa.

BONUS VIDEO Milenko Jovanov o izdajnicima i lopužama: Šef poslaničke grupe nadprednjaka napao POKS

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare