Rosa Drmonjić (SSP) i Slobodan Petrović (SRCE) Foto Privatna arhiva/Sanja Petrov

Gradski odbori proevropskih opozicionih stranaka u Vranju izlaze na lokalne izbore odvojeno, imaće dve liste kandidata za odbornike Skupštine grada Vranja.

PROČITAJTE JOŠ...

Prva na listi jedne kolone vranjske opozicije biće Rosa Drmonjić iz Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP Vranje), a na ovoj listi će se naći i kandidati Socijaldemokratske stranke (SDS), Narodnog pokreta Srbije (NPS) i Zajedno.

Sinoć je u zajedničkom saopštenju ovih odbora objavljeno da je „dogovor postignut bez nesuglasica“, kao i da je „izražena dobra volja za saradnju i koordinaciju sa ostalim opozicionim strankama koje će učestvovati na predstojećim izborima“.

U drugoj koloni su gradski odbori Srbija Centra (SRCE), Demokratske stranka (DS), pokreta Slobodnih građana (PSG) i aktivisti Ekološkog ustanka.

Ovo je sinoć potvrđeno saopštenjem koje je novinarima stiglo iz DS-a, a iako se poslednjih nedelja predsednik GrO SRCE Slobodan Petrović pominje kao nosilac ove liste, u dopisu nema informacije o tome ko će predvoditi drugu kolonu proevropske opozicije u Vranju.

Istakli su da koalicioni sporazum podrazumeva da „nikakve saradnje sa SNS neće biti ni pre ni posle izbora, dok se saradnja i nenapadanje sa svim opozicionim opcijama podrazumeva“.

„Neophodno je promeniti vlast i čitav sistem i vratiti Vranje Vranjancima od onih koji su ga oteli“, dodaje se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Proevropska opozicija i deo desnice na zajedničkoj listi u Kragujevcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar