Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Ivan Divac, čovek koji se nalazi na čelu komunalne milicije mora Beograđanima da objasni iz kog razloga komunalna milicija nije u mogućnosti da reši problem buke koja dolazi iz lokala. Tragično vođenje grada Beograda od strane naprednjačkog režima svi osetimo svakodnevno, saopšteno je iz Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Beogradu.

Kako navode iz SSP-a, problem preglasne muzike iz restorana, splavova i kafića, od između ostalog, Konzulat bara u Karađorđevoj preko Mode u Njegoševoj i Bajlonija u Cetinjskoj, do Grafičara na Senjaku i novobeogradskih splavova, a koji građani svakodnevno prijavljuju, za komunalnu miliciju kao da ne postoji.

„Komunalna milicija ili ne ume ili ne želi da reši problem preglasne muzike, a zbog čega je to tako mogu da zaključe svi oni koji bar malo istraže povezanost naprednjačkog režima i vlasnika kafića koji stvaraju najveće probleme“, ističe se u saopštenju.

Kako dalje navode, ukoloiko postoje zaštićeni lokali koji možda i finansiraju vladajuću stranku, onda Goran Vesić i Ivan Divac treba da izađu i to javno saopšte Beograđanima.

„Komunalna milicija je zakonom uvedena 2009. godine na nivou cele države, iako se tadašnji gradonačelnik Beograda Dragan Đilas protivio tom rešenju i predlagao formiranje gradske policije. Ni do dana današnjeg komunalna milicija nije opravdala razlog postojanja, niti je prekršioci zakona tretiraju ozbiljno. Ključni element programa Stranke slobode i pravde je decentralizacija policije i da Beograđani dobiju gradsku policiju koja bi reagovala na probleme Beograđana, odgovarala lokalnoj samoupravi i garantovala bezbedniji grad“, zaključuju iz SSP-a.

BONUS VIDEO Komunalna milicija ignoriše buku u kafiću

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare