Poslanik stranke Zajedno u Skupštini Srbije Đorđe Miketić, koji je bio među privedenima tokom današnjeg protesta na Šodrošu, pušten je nakon što je policija saznala da ima poslanički imunitet. On je pozvao gradske vlasti da se "opamete" i da organizuju novu javnu raspravu sa stručnom i nezavisnom komisijom.

Miketić je za portal Nova.rs rekao da nije povređen, kada je tokom ranije guranja između demonstranata i policije, pao na zemlju.

On je rekao da je tada bio priveden, ali ubrzo pušten, nakon što su policajci saznali da ima poslanički imunitet.

„U policijsku stanicu je privedeno još nekoliko ljudi“, rekao je poslanik stranke Zajedno.

Miketić je istakao da „argumenti sa njihove strane svi stoje“ i dodao da ne postoji institucionalni deo koji aktivisti nisu pokušali da koriste.

„Pisali smo primedbe, izašli na javne rasprave, izašli ispred Skupštine grada Novog Sada da protestujemo zato što nisu hteli da nam daju da uđemo unutra i iznesemo argumente. Ovo je poslednji čin borbe, argumenti su sa ove strane“, rekao je on.

Poslanik stranke Zajedno u Skupštini Srbije je naveo da kao narodni poslanik zahteva da se ovo vrati u institucionalnu borbu i pozvao gradske vlasti da organizuju novu nezavisnu javnu raspravu.

„Niko ne voli da se ovde po šiblju gura sa policijom, ovo nikome ne treba. Ja sam pokušao da smirim situaciju, da ne bude nikakvih povreda i slično, ali ljudima je zaista dozlogrdilo“, rekao je Miketić za portal Nova.rs i dodao:

„Pored mene je uhapšen jedan inženjer. Kada inženjeri i lekari Novosađani izlaze na ulicu da brane svoj grad, ljudi opametite se vi iz vlasti. Organizujte novu javnu raspravu sa stručnom i nezavisnom komisijom da konačno izvedemo argumente i jedne i druge strane na sto. Ovako ne može da se radi, primoravate nas na neku terensku i gerilsku borbu. Nije problem ako i to treba, ali molim vas hajde da se vratimo u institucije“, rekao je Miketić.

Opširnije o svemu što se večeras dešavalo na Šodrošu čitajte u posebnoj vesti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar