Foto: Ana Lalić/Nova.rs

Aktivistkinja Milica Lekić povređena je na Šodrošu, kada ju je policajac prilikom koškanja sa demonstrantima udario i posekao štitom po čelu. Napadnut je i sekretar GO stranke Zajedno u Novom Sadu Mladen Cvijetić koji je zaradio masnice po vratu.

Pvoređena Milica Lekić ispričala je kako se sve desilo i kako ju je policajac prilikom intervencije posekao štitom po čelu.

„Dešavalo se to da su se ljudi gurali da siđu da probijemo red i desilo se to da je na jednoj strani posustalo i došlo je do razdvajanja zida i štita. Kako su se svi gurali, ja sam upala u taj deo gde su se razdvojili. Ja sam prva upala i niko nije bio ispred mene i samo su krenuli štitom da udaraju i udarali su me po glavi i ovim putem zasekli po čelu. Udarali su me generalno i u telo, ali ovde je ostavilo trag, gde su me posekli štitom“, rekla je Lekić.

Sekretar GO Zajedno u Novom Sadu Mladen Cvijetić večeras je na Šodrošu zadobio povrede na vratu kada su policajci pokušali da ga izvuku iz mase.

„Nekoliko pripadnika Žandarmerije me je izvuklo iz trećeg reda, znači nisam bio ni uz kordon policije, niti blizu njih. ‘Pikirali’ su me i počeli da uvlače kod njih, a građani su stali u moju zaštitu i odbranili me, pa sam se nekako iščupao nogama i rukama kroz masu, izašao i vidite šta su napravili“, rekao je Cvijetić pokazujuću na masncie po vratu.

„Poruka ove njihove akcije je bila da ‘pikiraju’ ljude koji im ovde već šest dana smetaju i ne daju im da brane ‘prljavi’ kineski kapital. Ovde sam šest dana sa ovom policijom i ovim komandirima koji se bahato ponašaju, upotrebljavaju silu, ispoljavaju svoj sadizam i ugnjetavaju građane koji hoće da sklone nelegalnu ogradu prljave kineske kompanije CRBC“, dodao je još Cvijetić.

Opširnije o večerašnjim dešavanjima na Šodrošu čitajte u posebnoj vesti.

BONUS VIDEO – Koškanje na Šodrošu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar