Medju nama Među nama
Ognjen Pribićević Foto:Ivan Dinić/Nova S

"Izjave ministra i predsednika u poslednje vreme govore da idemo i ka sankcijama Rusiji", rekao je nekadašnji ambasador Ognjen Pribićević.

Predsedniku Rusije Vladimiru Putinu prete hapšenjem, a on najavljuje da će rasporediti taktičko nuklearno naoružanje u Belorusiji ako zapadne zemlje budu Kijev snabdevale municijom sa osiromašenim uranijumom. Rat u Ukrajini daleko je, ne samo od završetka, već nema naznaka ni pregovorima o miru.

PROČITAJTE JOŠ

Bivši ambasador Srbije Ognjen Pribićević kaže da smo od početka znali da će rat dugo trajati, ali i da će promeniti bezbednosnu i političku strukturu u svetu.

„Ne iznenađuje me da tako dugo traje. Bojim se da će trajati tokom ove i sledeće godine. Veliki uticaj imaće izbori u SAD, jer dve stranke nemaju identičan stav, pitanje para je jako bitno i gde se ulažu, da li u SAD ili izvan. To jako dobro zna Putin i u Rusiji, njima bi više odgovarao kandidat Republikanske stranke jer bi bio više okrenut Americi. Bojim se da će rat trajati, bitno je da neće biti povratka na staro i da se sutra završi rat, neće više biti onih odnosa kao pre 20, 30 godina, ovo je nova struktura. Moramo se navići na drugačiju arhitekturu u svetu i druge termine kojim ćemo objašnjavati svet“, kaže Pribićević.

Dopisnik austrijskog javnog servisa ORF sa Zapadnog Balkana i iz Ukrajine Krisitaj Veršic, koji se nalazi u Kijevu, kaže da se na obe strane fornta vode ozbljne borbe.

Opširnije pročitajte na N1.

BONUS VIDEO Basta, SPS i lajkovi za sankcije Rusiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar