Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Viši sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu u predmetu Sunarić, odnosno po tužbi tužioca Ivana Sunarića.

Viši sud u Beogradu, u parnici protiv tužioca Ivana Sunarića iz Beograda protiv tuženih tuženih United Media Digital doo Beograd-Novi Beograd, sa sedištem u Beogradu, Bulevar Mihaila Pupina 115a, i Mihaila Jovićevića, odgovornog urednika portala internet portala Nova.rs iz Beograd, radi naknade nematerijalne štete, vrednost predmeta spora 200.000 dinara, nakon održane usmene, glavne i javne rasprave, zaključene dana 18.10.2023. godine doneo je presudu.

Dozvoljava se subjektivno preinačenje tužbe učinjeno podneskom punomoćnika tužioca 14.10.2022. godine.

Utvrđuje se da je tužba tužioca Ivana Sunarića iz Beograd u delu tužbenog zahteva kojim je traženo da se obaveže drugotuženi Mihailo Jovićević iz Beograda da solidarno sa prvotuženim United Media Digital doo Beograd-Novi Beograd tužiocu na ime nematerijalne štete zbog povrede časti i ugleda isplati iznos od 200.000 dinara, sa zakonskom zateznom kamatom počev od 18.10. 2023. godine, kao dana presuđenja pa do isplate povučena.

Delimično se usvaja tužbeni zahtev tužioca Ivana Sunarića iz Beograda pa se obavezuje prvotuženi United Meida Digital doo Beograd-Novi Beograd sa sedištem u Beogradu da tužiocu na ime naknade nematerijalne štete zbog povrede časti i ugleda isplati iznos od 60.000 dinara, sa zakonskom zateznom kamatom počev od 18.10.2023. godine, kao dana presuđenja pa do isplate, u roku od 8 dana od dana prijema pisanog otpravka presude pod pretnjom prinudonog izvršenja.

Odbija se tužbeni zahtev tužioca Ivana Sunarića iz Beograda u delu u kojem je traženo da se obaveže prvotuženi United Media Digital doo Beograd-Novi Beograd sa sedištem u Beogradu da tužiocu na ime naknade nematerijalne štete zbog povrede časti i ugleda isplati preko dosuđenog iznosa iz stava drugog izreke presude od 120.000 dinara, a do traženog iznosa od 200.000 dinara, iznos od još 80.000 dinara, sa zakonskom zateznom kamatom počev od 18.10.2023. godine, kao dana presuđenja pa do isplate, kao neosnovan.

Delimično se usvaja tužbeni zahtev tužioca Ivana Sunarića iz Beograda, pa se obavezuje drugotuženi Mihailo Jovićević, odgovorni urednik portala nova.rs da objavi uvod i izreku ove presude, na samostalnom elektronskom izdanju internet portala Nova.rs, bez komentara ili odlaganja, najkasnije u drugog narednom elektronskom izdanju od dana pravnosnažnosti presude, pod pretnjom plaćanja tužiocu iznosa od 50.000 dinara.

Odbija se tužbeni zahtev tužioca Ivana Sunarića iz Beograda u delu u kojem je traženo da se obavežu drugotuženi Mihailo Jovićević, odgovorni urednik internet portala Nova.rs da objavi ovu presudu u prestalom delu, odnosno da ovu presudu objavi u celini, na samostalnom elektronskom izdanju internet portala Nova.rs bez komentara i bez odlaganja, najkasnije u roku od 7 dana pravnosnažnosti presude, pod pretnjom plaćanja tužiocu iznosa od 50.000 dinara, kao neosnovan.

Obavezuje se tuženi da tužiocu solidarno naknade troškove parničkog postupka u iznosu od 143.000 dinara, u roku od 8 dana od prijema presude, a pod pretnjom prinudnog izvršenja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar