Nebojsa Zelenovic
Nebojša Zelenović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Agencija za sprečavanje korupcije objavila je da je Nebojša Zelenović tokom predizborne kampanje u dva navrata prekršio Zakon o Agenciji, zbog čega je izrekla preporuku za njegovu smenu sa funkcije gradonačelnika. Preporuka je doneta, iako Zelenović već mesec dana nije gradonačelnik.

Grad Šabac je čak četiri meseca posle održanih izbora dobio novog gradonačelnika i to Aleksandra Pajića iz redova Srpske napredne stranke, a gotovo mesec dana kasnije direktor Agencije za sprečavanje protiv korupcije Dragan Sikimić izriče meru javnog objavljivanja preporuke za razrešenje njegovog prethodnika Nebojše Zelenovića sa funkcije prvog čoveka Šapca.

Rešenje Sikimća sinoć je objavljeno u Službenom glasniku, a u njemu se navodi da se jedino izricanjem te mere u konkretnom slučaju „ispunjava svrha zakona“.

U tom dokumentu piše da je utvrđeno da je Zelenović postupio suprotno Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije, jer je tokom vršenja te funkcije na društvenoj mreži Fejsbuk na stranici korisnika „Nebojša Zelenović“, 29. maja ove godine, objavljen prilog koji se odnosi na postignute rezultate lokalnih vlasti i buduće planove, a koji je snimljen na Gradskom bazenu u Šapcu.

Na taj način je, kako piše, imenovani iskoristio javni resurs i to Gradski bazen za promociju izborne liste „Nebojša Zelenović – Šabac je naš, nakon čega je objavljen promotivni spot navedene liste.

Takođe, Agencija je utvrdila da je Zelenović tokom vršenja funkcije gradonačelnika na internet stranici koja je specijalizovana za deljenje i razmenu video datoteka Jutjub korisnika TV Šabac 29. maja objavljen snimak priloga RTV Šabac pod nazivom „Na gradskom bazenu ponovo građanski termini“. U njemu je Zelenović, kako se dodaje, iskoristio javno obraćanje da promoviše postignute rezultate lokalne vlasti i buduće planove sa izgovorenom rečenicom na kraju obraćanja „Šabac je naš“.

„To predstavlja deo naziva proglašene izborne liste ‘Nebojša Zelenović – Šabac je naš’, čime je promovisao navedenu listu na kojoj se nalazi pod rednim brojem ‘1’“, piše u Rešenju direktora Agencije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare