Foto: printscreen/KTV

Državni sekretar u Ministarstvu životne sredine Branislav Blažić preminuo je od posledica koronavirusa, porvrđeno je iz ministarstva za Nova.rs

Blažić je bio hospitalizovan na Infektivnoj klinici u Beogradu.

Državni sekretar je iz Kikinde, grada koji je jedan od žarišta epidemije koronavirusa u Srbiji.

Kolege u izolaciji

“Blažić se javio lekarima nakon što je osetio simptome i odmah je smešten na Infektivnu kliniku. Sve osobe iz njegovog poslovnog okruženja, iz prostorija u zgradi SIV III u kojima je radio su u izolaciji”, rečeno nam je ranije iz kabineta.

U kontaktu sa Blažićem bio je i državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave koji je takođe u izolaciji.

Blažić je rođen u Kikindi, 1957. godine. Završio je Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu. Specijalista je opšte hirurgije.

U periodu od 1998 do 2000. Blažić je bio na čelu Ministarstva zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije. Predsednik opštine Kikinda bio je u periodu od 2004. do 2008. godine. Karijeru u javnom životu Kikinde započeo je 1986. kao načelnik Hitne službe u Кikindi. U više mandata bio je biran za poslanika na saveznom, republičkom i pokrajinskom nivou.

Radio je i kao hirurg u Opštoj bolnici u Кikindi.

Izgubili smo velikog čoveka

“Njegovim iznenadnim odlaskom izgubili smo iskrenog borca za dobrobit našeg društva i čoveka koji je dao veliki ljudski i profesionalni doprinos borbi za zdravu životnu sredinu Srbije”, saopštilo je Ministarstvo.

“Odlaskom dr Blažića, Ministarstvo zaštite životne sredine i cela Srbija izgubili su velikog čoveka i dragocenog stručnjaka i profesionalca”, navodi se u saopštenju.