Premijerka: Najteži je izazov uveriti građane da prihvate novine

Politika 21. jan. 202220:38
Podeli:
Ana Brnabic
Ana Brnabić Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je jedan od najtežih izazova sa kojima se susrela na toj funkciji uveriti građane da prihvate novine kao što su one koje su uvedene u oblasti digitalizacije, saopštio je njen kabinet.

„Pre pet godina bilo je skoro nezamislivo da će sva potrebna dokumenta biti dostupna na ‘jedan klik’, a da će uskoro biti završen proces digitalizacije zahvaljujući kojem će svi građani Srbije, najkasnije do 2025. godine, imati brzi internet“, rekla je Brnabićeva.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako je navedeno, ona je održala danas master klas studentima Nortvestern univerziteta iz Čikaga, koji pohađaju master program iz inženjerskog menadžmenta i prenela im iskustva koja je stekla kao premijerka.

Brnabićeva je u onlajn razgovoru rekla da joj je iskustvo koje je stekla tokom školovanja u Sjedinjenim Američkim Državama bilo veoma značajno, jer je pragmatično i primenljivo u daljoj karijeri.

Među značajne uspehe tokom svog mandata, Brnabićeva je navela da se veliki broj mladih i obrazovanih ljudi vratio iz inostranstva, što ima stalnu komunikaciju sa svetskim stručnjacima i srpskom dijasporom u vezi sa digitalizacijom i IT sektorom zahvaljujući kojima su i sprovedene reforme u toj oblasti.

Ona je poručila studentima da ne moraju uvek da imaju pravi odgovor na pitanja koja im profesori postave, ali da je od izuzetne važnosti da vode dijalog i da se ne plaše da postavljaju svoja.

Predavanje je bilo održano na master programu iz inženjerskog menadžmenta koji je globalno poznat kao MBA (Master poslovne administracije) za inženjere.

Nortvestern univerzitet je jedan od najprestižnijih univerziteta na svetu, posebno po Кelog biznis školi i MekКormik fakultetu za inženjerstvo, čiji su programi rangirani u top 10 najboljih svetskih programa za inženjerstvo na Šangajskoj listi, navodi se saopštenju Vlade Srbije.

Bonus video: Brnabić: nemamo ništa potpisano sa Rio Tintom ali potencijalno mogu da nas tuže

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar