Ana Brnabić Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Sednica Predsedništva SNS, nakon koje bi trebalo da bude poznat sastav nove vlade, počela je u 10 časova u sedištu stranke.

Uoči sastanka, u Palmira Toljatija su stigli i stranački kandidati za ministre Irena Vujović, Maja Gojković, Goran Vesić, Nikola Selaković, kao i mandatarka Ana Brnabić.

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić stigao je u sedište stanke na Novom Beogradu, ranije oko 8 sati.

Okupljeni građani, javlja reporterka Nova.rs sa terena zaustavili su Vesića i Gojković, kako bi se fotografisali s njima.

Upitana da li je spremna za Vladu, Gojković je odgovorila „spremna sam za sastanak danas“.

Pogledajte još fotografija:

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je ranije da će posle sednice Predsedništva biti poznat sastav nove Vlade.

“Imamo samo dve, tri, možda i četiri nedoumice. Biće vanstranačkih i ličnosti iz drugih stranaka. To će biti dobra vlada”, rekao je Vučić novinarima u utorak.

Predviđeno je da Vlada Srbije dobije još tri nova resora, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju kao i Ministarstvo za brigu o selu.

Pored novih, Vlada Srbije imaće i već poznata ministarstva: finansija, privrede, poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede, zaštite životne sredine, gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, rudarstva i energetike, trgovine, turizma i telekomunikacija.

Vladu će činiti i ministarstvo pravde, državne uprave i lokalne samouprave, MUP, ministarstvo odbrane, spoljnih poslova, ministarstvo za evropske integracije, kao i ministarstva prosvete, zdravlja, omladine i sporta, kulure i informisanja, rada zapošljavanja boračkih i socijalnih pitanja.

Skupština će o predlogu zakona raspravljati po hitnom postupku kako bi nova Vlada mogla da bude izabrana u sredu 28. oktobra 2020. godine.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare