Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras da se nalazi na putu za Rašku, gde će razgovarati sa Srbima sa Kosova.

„Opet na putu za Rašku gde ću razgovarati sa Srbima sa Kosova i Metohije. Znajući da oni, sve do konačnog oslobodjenja, nikada neće biti zadovoljni nijednom odlukom, čiste savesti i obraza, idem pred njih, uveren da je danas dobar dan za Srbiju, da smo sačuvali mir i dobili garantije za bezbednost i opstanak Srba. Kakva god odluka našeg naroda bude bila, prihvatiću je, biću uz njih i čuvaćemo srpsko jedinstvo“, naveo je Vučić na svom Instagram profilu.

Podsetimo, ranije danas direktor Kancelarije za KiM Petar Petković rekao je na konferenciji za medije da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio Srbe s Kosova da se povuku sa barikada.

„Dobili smo do sada nikada jače garancije od EU i SAD o zahtevima Srba da se povuku sa barikada. Jasno je svima da su Srbi izašli sa tri zahteva. Najbolje vesti su, koje smo svi mogli da čujemo da je Dejan Pantić pušten u kućni pritvor. On će večeras biti sa svojom porodicom“, rekao je Petković.

***

BONUS VIDEO – „Kad je mnogo ljut, onda šest haubica“: Ponoš možda najbolje do sad objasnio Vučićevo zveckanje oružjem

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare