Vladimir Dimitrijević Foto:Tanjug/Dragan Kujuncic; Nova.rs; N1; shutterstock

Veliki broj državnih funkcionera obavlja više od jedne javne funkcije, a među njima je i Vladimir Dimitrijević, predsednik Republičke izborne komisije. On najveće mesečne iznose zapravo prima iz dva velika državna preduzeća - Pošte Srbije i Aerodroma Nikola Tesla. Na ovaj način Dimitrijeviću mesečno na račun legne ukupno 365.000 dinara ili oko tri hiljade evra.

Nekadašnji radikal, a sada naprednjak Vladimir Dimitrijević u javnosti je poznat kao predsednik Republičke izborne komisije. Međutim, sudeći po primanjima, bar onim van izbornog procesa, to i nije njegov primarni posao.

Kao predsednik RIK-a Dimitrijević mesečno zarađuje 39.000 dinara, a kako saznajemo, tokom izbornog procesa zarada stalnih članova izborne komisije značajno se uvećava. Za koliko, pitali smo nadležne, ali nam odgovor na to pitanje nam nije stigao do zaključenja ovog broja.

Pročitajte još...

Na mesto člana RIK-a on je imenovan u maju 2014, da bi dve godine kasnije postao predsednik tog tela.

Međutim, Dimitrijević najviše zarađuje kao izvršni direktor JP Pošta Srbije – čak 220.000 dinara. Kako je ranije objavio u svojoj biografiji, on je u tom preduzeću zaposlen još od 2000. godine. Naveo je i da na rukovodeće pozicije dolazi 2003, ali napominje i da je 2014. postavljen na funkciju člana Izvršnog odbora Pošta. U međuvremenu je mogao samo dodatno da napreduje.

Veliki izvor prihoda Dimitrijeviću je i posao na Aerodromu Nikola Tesla, gde obavlja funkciju predsednika Skupštine. Na toj poziciji mesečno zarađuje 106.000 dinara.

Na to mesto imenovan je po dolasku naprednjaka na vlast, odnosno 2013. Godine.

Sudeć po njegovoj biografiji koju je objavio Istinomer, samo jednom je bio kandidat za poslanika u Skupštini Srbije i to 2008, kada je bio član SRS. Međutim, bio je 195. na listi nije ušao u parlament. Na lokalnim izborima te godine postao je odbornik u Skupštini opštine Stari grad. Ubrzo je prešao u novoosnovanu Srpsku naprednu stranku.

BONUS VIDEO Za Miketića konsultacije predstava, Đurđević – izborni proces nije švedski sto

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare