Ilustracija Foto:EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović izjavio je večeras da incident u selu Donja Brnjica, kada je pucano ispred dece, nije civilizacijski i da će od policije biti zatraženo da povećaju broj patrola, a odgovorne privedu pravdi.

„U narednom periodu tražićemo da se poveća broj pripadnika policije i Kfora koji moraju da patroliraju i moraju da nađu počinioce. Dok nemate rezultat, počinioci se osećaju slobodno da čine ovakva nedela“, rekao je Popović.

On je podsetio da je posle potpisivanja Vašingtonskog sporazuma, razgovora u Briselu, bilo pokušaja da se kidnapuju decu (u Plemetini) i da su sada pucali ispred dece i upirali pištolj u devojčicu, prenelo je Kosovo onlajn.

„To nije civilizacijski i mislim da takvim ljudima je mesto u zatvoru, a ne na slobodi“, poručio je Popović koji je večeras posetio Srbe u selu Donja Brnjica nakon incidenta koji se dogodio.

Naveo je da u dosadašnjim istragama nije bilo pomaka i da kosovska policija, odnosno bezbednosne strukture moraju da rade svoj posao ako žele da gradimo budućnost ovde.

„Bićemo uz svoj narod i nećemo dopustiti da se ovakve stvari dešavaju, imaćemo sastanak sa meštanima i videćemo koji će biti sledeći koraci. Zakazaćemo sastanak meštana sa policijom i Kforom, moraju da se povećaju patrole u ovakvim mestima i kada svi treba da budu na visini zadatka dešavaju se ovakve stvari, gorak ukus je u ustima kada čujete da je napad izvršen na decu“, rekao je Popović.

On je naglasio da decu ne smeju da diraju, podsetivši da su više puta apelovali na nadležne zbog ovakvih problema.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar