Kosovska policija Foto:EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Grupa od devetoro srpskih devojaka i mladića bila je juče popodne u središtu incidenta na Gračaničkom jezeru, kada su u njihovom pravcu zapucala dvojica albanskih mladića na motoru, koje je zatim u razmeni oružane paljbe ranio policajac koji se tu slučajno nalazio. Portparol policije Agron Borovci kazao je da osobe koje su zadobile protrelne rane imaju 23 i 28 godina, a jedan policajac se sumnjiči da je pucao na njih iz vatrenog oružja.

„Policija je izašla na lice mesta i na osnovu prvih podataka pojavila se sumnja da su dve osobe ranjene iz vatrenog oružja. Oni su poslati u UKCK radi medicinske nege“, kazao je Borovci, prenosi Kosovo online.

Dodao je da je policija pokrenula istragu kako bi razjasnila sve okolnosti pomenutog incidenta.

Doktor Ejup Govori, kazao je da je zdravstveno stanje povređenih van životne opasnosti.

„Dvojica mladića primljena su sa prostrelnim ranama. Pružena im je neophodna medicinska pomoći. Trenutno su u stabilnom zdravstvenom stanju“, rekao je doktor.

„Zaustavili su se na nekoliko metara od nas. Prijatelj koji je bio s nama je po nacionalnosti Goranac, radi u policiji i govori albanski jezik. Prišao im je i zamolio ih da napuste mesto jer je situacija bila neprijatna. Pomerili su se s tog mesta i zaustavili nedaleko od naših automobila i jedan od njih je počeo da puca iz pištolja na nas. Jedan od drugova je povikao da se spustimo prema zemlji i od metaka nas je zaštitio krovni deo karoserije automobila. Prijatelj policajac je uzvratio paljbu kada su napadači krenuli da beže prema selu Mramor“, rekao je za Betu jedan od svedoka Marko Petković iz Lapljeg Sela koji je bio na jezeru sa grupom prijatelja povodom proslave 1. maja.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon pucnjave su pozvali policiju, koja je prema rečima Petkovića došla posle 40 minuta, uz obrazloženje da nisu mogli da ih nadju i lociraju.

„Policija je došla do ranjenih napadača, a za nas su imali izgovor da nisu mogli da nas pronadju. Policijac iz policijske stanice u Gračanici, inače srpske nacionalnosti, bio je veoma neprijatan prema nama dok nas je ispitivao. Nakon toga su došli policajci iz Prištine albanske nacionalnosti koji su bili prijatni i nudili su nam hranu, vodu i svaku vrstu pomoći“, kazao je Petković.

Bojan Rajković, jedan od roditelja čija su deca bila juče na jezeru, kazao je za Kosovo-online da bi cela situacija izmakla kontroli s ozbiljnim posledicama da nije bilo njihovog prijatelja policajca koji je savesno reagovao kako bi ih zaštitio.

„Sreća, zajedno u društvu se nalazio policajac koji je s njima bio na izletu. On je uzvratio paljbom na napadače i tom prilikom ih je ranio kako bi zaštitio decu. Policija je decu ispitivala u Prištini više od pet sati. U ovom postupku su mladići i devojke svedoci, a slučaj se vodi protiv policajca. To mi nije jasno“, kazao je Rajković.

Prema njegovim rečima, mladići i devojke su tokom razgovora s policajcima saznali da je mladić koji je pucao na njih dobro poznat policiji po incidentima.

BONUS VIDEO: Kolona oklopnih vozila policije krenula ka severu Kosova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar