Maja Sandu Foto: EPA-EFE/DUMITRU DORU

Predsednica Moldavije Maja Sandu rekla je danas da je imala produktivan telefonski razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o bezbednosnim pitanjima u Moldaviji.

„Nastavićemo da blisko sarađujemo sa Srbijom kako bismo sprečili pretnje po bezbednost Moldavije“, napisala je Sandu na Tviteru.

Ona je na Tviteru čestitala građanima Srbije Dan državnosti.

Podsetimo, ranije je pres služba Predsedništva Srbije saopštila da je Vučić razgovarao sa predsednicom Moldavije i tom prilikom su izrazili obostranu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu, kao i interes za razvoj bilateralnih odnosa Srbije i Moldavije na zajedničku korist.

Dvoje sagovornika su konstatovali da su srpski i moldavski narodi prijateljski, te su, povodom poslednjih izjava, rekli da će moguća otvorena pitanja biti rešavana dogovorom.

Vučić je, kako se navodi, predsednici Sandu uputio poziv da poseti našu zemlju, a predsednica Sandu je ovom prilikom uputila poziv Vučiću da učestvuje na drugom Samitu Evropske političke zajednice, koji će biti održan u junu u Kišinjevu.

Podsetimo, predsednica Moldavije Maja Sandu optužila je Moskvu da je uz pomoć državljana Srbije, Crne Gore i Belorusije pripremala državni udar u toj zemlji.

Ona je rekla da ovo nije prvi put da je Rusija pokazala nameru da destabilizuje državu koju vodi. Ona je navela da plan koji je, prema njenim rečima, izradila Rusija, predvideo sabotažu uz angažovanje lica sa vojnom obukom, a koja bi bili prerušeni u civile. Dodala je da je saznala da je njihov plan bio da napadnu vladine zgrade i uzmu taoce.

***

BONUS VIDEO – Kako skandiranje navijača utiče na Vučića i njegove odluke?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar