Foto:Facebook/Opština Požega

Udruženje građana Inicijativa za Požegu oštro je reagovalo na to što je predsednik Opštine Požega Đorđe Nikitović u svom kabinetu juče primio grupu predškolske dece iz požeške predškolske ustanove "Olga Jovičić Rita". Tokom te posete on je razgovarao sa decom i odgovarao na njihova pitanja. Obrazloženje organizatora ovog događaja je da je cilj takvih aktivnosti da se deca upoznaju sa institucijama i ustanovama.

Inicijativa za Požegu navedeni događaj tumače kao besprizornu zloupotrebu dece predškolskog uzrasta u političke svrhe, pa su organizatorima ovog događaja odgovorili otvorenim pismom.

Pismo prenosimo u celosti.

“U ovoj zemlji sve je zloupotrebljeno i uprljano od strane naprednjačke vlasti. Toliko smo oguglali, da retko šta može da nas iznenadi. U Požegi su ipak otišli korak dalje – drznuli su se da zlupotrebe predškolsku decu! Bez trunke srama, juče je predškolska grupa iz vrtića „Bambi“, od strane svojih vaspitačica, odvedena na „slet“ kod Đorđa Nikitovića, predsednika Opštine. Video mali Vučić kako veliki okuplja decu i njihovom zloupotrebom pokušava podići rejting, pa i on rešio. Predškolska ustanova sramno mu se našla na usluzi! Ljudi, vi ste potpuno izgubili vezu sa realnošću! Ta deca imaju pet i šest godina! Ni Tito nije počinjao sa pionirima pre sedme i osme…Nisu u pitanju srednjoškolci, već predškolci!

Shvatate li da ste prekršili Konvencije i zakonske norme koje se odnose na prava dece, da li ste svesni da deca ne smeju biti zoupotrebljavana u političke svrhe?

Foto:Facebook/Opština Požega

Shvatate li da ste decu, bez da ste roditelje pitali za saglasnost, odveli na slikanje u kabinet predsednika Opštine, što je politička funkcija?! Scena kao iz kultnog filma „Tri karte za Holivud“ – čak i u tom filmu zloupotrebljena deca bila su starija.

A u ovom našem „filmu“, dečica razmenjuju poklone sa predsednikom Opštine, što se može videti na fotografijama sa zvanične Fejsbuk stranice opštine Požega.

Posao zaposlenih u Predškolskoj ustanovi „Olga Jovičić Rita“ je da se brinu o dobrobiti dece a ne da se brinu da opštinska vlast bude dobro raspoložena. Niste vi grupa žena kojoj je posao da pazi da neko dete ne istrči na ulicu, ili da ne upadne u blato – vaš posao je da vodite računa da deca ne budu zloupotrebljena, odnosno da ne dozvolite zloupotrebu! Roditelji su ih poverili vama, vašoj stručnosti i moralnim kompetencijama.

Foto:Facebook/Opština Požega

Danas ih niste zaštitili. Namerno ili slučajno – bili ste saučesnici u zloupotrebi. Sada je na vama da se oglasite ako ste i sami zloupotrebljeni, ili da ćutite i zaštitite one koji su osramotili naš grad i vašu ustanovu. Vi birate hoćete li biti pedagozi ili podanici!

#related-news_0

U oba slučaja, Inicijativa za Požegu reagovaće tako što će iskoristiti sve zakonske načine da odgovorni za jučerašnju sramotu objasne svoje postupke institucionalno. Od vaspitačica, pravnika, pa sve do direktorke ustanove – koju smatramo najodgovornijom.

Najmlađi i najranjiviji članovi našeg društva moraju se od ovakvih stvari zaštititi”, navodi se u otvorenom pismu Inicijative za Požegu kao odgovoru na navedeni događaj“.

BONUS VIDEO Dete ispred Vučića palo u nesvest

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare