Poverenik o kampanji: Stranke da poštuju privatnost građana

Politika 10. mar. 202009:59 > 10:03
Podeli:
Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ

Poverenik za informacije od javnog značaja Milan Marinović izjavio je danas da još nije imao uvid u sve dokumente kojima raspolažu stranački aktivisti koji idu od vrata do vrata u predizbornoj kampanji i ponovo pozvao sve političke subjekte da poštuju privatnost podataka ličnosti građana.

Marinović je, gostujući na RTS-u, povodom stranačkih predizbornih kampanja u kojima aktivisti obilaze građane u njihovim domovima, rekao da niko nije u obavezi da odgovara na pitanja niti da daje podatke, ali da niko ne može da zabrani ni ako neko to želi da učini.

On je rekao da su podaci koji mogu biti dostupni javnosti ime, prezime, adresa stana i starosno doba neke osobe, dok se svi ostali detalji, odnosno njihovo objavljivanje, smatraju povredom privatnosti.

Organizacija CRTA je nedavno da upozorila da kampanja od vrata do vrata prerasta u pritisak pogotovo u manjim mestima.

Presednik SNS Aleksandar Vučić smatra da je način na koji njegova stranka vodi kampanju ispravan.

Hoću da uđete u svako selo, u svaku kuću, primetio sam da ovi koji su lenji da rade, kažu išli su od kuće do kuće, prave mrežu kapilarnih glasova, pa šta je smisao političkih stranaka pred izbore, šta rade ovi u Americi nego idu od kuće do kuće”, rekao je nedavno Vučić.