Goran Cvetanović Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Goran Cvetanović podneo je ostavku na mesto gradonačelnika Leskovca, potvrđeno je za Nova.rs.

„Da, tačno je. Gradonačelnik je podneo jutros ostavku“, rekao je sagovornik Nova.rs iz Opštine Leskovac.

Portal Nova.rs je pokušao da stupi u kontakt sa Cvetanovićem, međutim on nije odgovarao na naše pozive i poruke. Naš portal uspeo je da stupi u kontakt sa predsednik Skupštine grada Leskovca, Aleksandrom Đurovićem koji nam je poručio da je i on „čuo“ da je Cvetanović podneo ostavku, ali da nije bio u opštini.

Cvetanović se nalazio  na mestu gradonačelnika od 2008. godine, a ostavku je podneo nakon najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se održati lokalni parlamentarni izbori pre vremena.

Šira javnost ga zna kao funkcionera koji voli da se oblači u faraona, pogotovu kada ode u Makedoniju da razmeni iskustva u oblasti komunalne infrastrukture. Sećate se njegove nagrađene bašte koju je sam prijavio na konkurs i naravno pobedio, njegov štiglić je osvojio šampionat u pesmi starih ptica, mnogi ga pamte i po tome što je doveo Grke i giros na Roštiljadu tokom sankcija…

PROČITAJTE JOŠ...

U pozadini svog tog šarenila krije se dosije jednog običnog nasilnika.

U Leskovcu je, inače, Cvetanović poznat pod nadimkom iz mladosti Mesko, za njega važi da voli da udari i muško i žensko, tu ne bira, a zbog jednog takvog slučaja dobio je i krivičnu presudu koja se krije u najstrožoj tajnosti. O toj krivičnoj presudi svojevremeno je pisao Blic, a u njoj piše da je Cvetanović pucao, udarao drškom pištolja i šutirao svoju žrtvu, ženu. Incident se dogodio u njenom stanu u koji je Cvetanović naoružan upao, a premlaćena žena završila je u bolnici na traumatologiji. Za ovo nedelo izrečena mu je uslovna kazna od pet i po meseci zatvora. Ova žena nije jedina koja se obraćala za pomoć.

U svom kabinetu gradonačelnika, Cvetanović je pretukao i N. A., visokog gradskog činovnika, a ako je verovati pričama prvo ga je udario pepeljarom, pa kada je ovaj pao, nastavio je da ga šutira.

Žene zaposlene u opštini krišom su govorile da je njegov odnos prema pripadnicima nežnijeg pola u najmanju ruku nepristojan, ali se o tome ne govori jer on je – vlast. Ostaće upamćen kao jedini čovek koji je javno proslavljao trogodišnjicu svog doktorata. Organizovao je i svečanost u Skupštini Leskovca povodom desetogodišnjice od imenovanja prvog gradonačelnika tog grada, a to je zapravo on. Tada je izjavio:

„Ljubav prema funkciji koju obavljam je maltene identično važna sa ljubavlju prema mojim najbližima“.

Najdugovečnijem gradonačelniku pripisuje se i velika imovina, a protiv njega je Agencija za borbu protiv korupcije 2017. godine pokrenula postupak upravo zbog neprijavljivanja imovine. Iste godine je kažnjen i sa 50.000 dinara jer je iz leskovačkog budžeta, bez zakonskog osnova, potrošio skoro 13 miliona dinara. Cvetanovića je opozicija prozivala da je na putovanja van Srbije potrošio čak 326 miliona dinara za dve godine, a, kako su tvrdili, uprkos tome, nije doveo nijednog investitora.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar