Foto: N1, Zoran Lončarević

Miroslav Ivanović, brat ubijenog Olivera, kaže za Nova.rs da i kada je predsednik Srbije najavljivao da će za sedam dana otkriti javnosti informacije o ubistvu Olivera, nije iskreno verovao u njegove reči. On je danas za N1 izjavio da cela priča oko ubistva njegovog brata jeste kompleksna, ali navodi da očigledno iza toga postoji posebna zainteresovanost da se to ubistvo ne rasvetli.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je obećao da će Srbija otkriti ko je ubio Olivera Ivanovića, a u nekoliko navrata govorio je da će za dve nedelje, narednih dana… otkriti informacije iz istrage.

„Verovao sam da je to u funkciji dnevne politike i ništa sem toga. Utisak mi je da se cela priča oko ubistva Olivera svesno prepušta zaboravu. Da nije pojednih medija koji se oglašavaju i prate taj slučaj, plašim se da bi se na njega zaboravilo“, kaže Miroslav Ivanović.

On ističe da je po njemu istraga u ovom slučaju mogla da bude vođenja bolje i studioznije.

“Optužnica koju je podiglo Specijalno tužilaštvo u Prištini ne otkriva ni ime ubice ni nalogodvca ni direktnih pomagača. Sklon sam da verujem da je ona služila za zadovoljenje javnosti i porodice. Sad je i ta optužnica na doradi”, navodi on za naš portal.

Miroslav Ivanović je danas za N1 rekao da da cela priča oko ubistva njegovog brata jeste kompleksna, ali navodi da očigledno iza toga postoji posebna zainteresovanost da se to ubistvo ne rasvetli. U svemu tome je, kako dodaje, i bila motivacija određenih ljudi da ga uklone sa političke scene.

On sumnja u iskrenu želju da se razreši ubistvo Olivera brata i kaže da mu odzvanja to da je hiljadu dana proteklo.

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

„U hiljadu dana bez obzira na složenost tog posla, ja sam čvrsto ubeđen, uostalom i poznajem deo tih procedura koje se daju i imaju potreba da se izvedu, jasno mi je da je sve to moglo mnogo brže i operativnije da se izvede, da se samim tim dođe i do izvršilaca i do nalogodavaca, kao i do svih onih koji su na bilo koji način pomogli u izvršenju tog čina“, naveo je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar