Savo Manojlović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Savo Manojlović iz organizacije "Kreni - promeni", koja je jedan od organizatora protesta, objavio je video sa uputstvom za današnje blokade, koje će biti održane širom Srbije. On je pozvao građane da mirno protestuju, da ne nasedaju na provokacije i poručio građanima da ne prekidaju blokadu, ako uhapse njega ili nekog drugog.

On je naveo da se protestuje zbog usvajanja zakona o referendumu i eksproprijaciji i upozorio građane da ne razvodnjavaju ovaj protest drugim zahtevima i protestima.

„Pozivam sve građane da se danas u 14 sati, bez obzira na političko i versko opredeljenje, pojavite na naznačenim lokacijama koje imate na sajtu peticije Kreni – promeni, odaberite i blokirajte. Pozivamo građane na mirne proteste, ne nasedajte na provokacije, ako je veći broj provokatora, samo se povucite i idite na neku drugu naznačenu lokaciju“, rekao je Manojlović.

On je naveo da u Beogradu neće biti blokade automobilima, te da je „lila revolucija“ propala.

„Danas će blokade trajati dva sata. Nastavićemo sa blokadama svake nedelje dok se ispune dva i samo dva uslova – povlačenje zakona o eksproprijaciji i referendumu. Mnogim ljudima upadaju u stanove, pozivaju ih na informativne razgovore. Ako ja ili bilo ko drugi bude uhapšen, nastavite sa protestima svake subote. Svake subote povećavajte vreme blokade za još jedan sat. Nikada nas neće moći sve uhapsiti i uhvatiti“, poručio je Manojlović.

On je naveo da se ne zakazuju drugi protesti i da se ovi ne razvodnjavaju.

„Pozivam da ovo budu protesti za sve. Levičari koji ne žele da budu sa desničarima neka naprave svoju blokadu na drugom mestu, neka bude još veća od prve. Isto važi i za antivaksere i vaksere, vernike i ateiste. Danas i svih ovih subota neće postojati ni prva ni druga Srbija, postojaće samo ujedinjena i slobodna Srbija. Živela Srbija“, rekao je Manojlović.

BONUS VIDEO Policija zastrašuje građane pred protest

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare