Foto: Medija centar Beograd, N1

Milana Stamatovića očekuje peti uzastopni mandat na mestu predsednika opštine Čajetina pošto je koalicija koju je predvodio ponovo dobila ubedljivu podršku meštana, a Predraga Milanovića očekuje četvrti uzastopni mandat u pomoravskoj opštini Svilajnac, nakon što je njegova grupa građana osvojila više glasova od naprednjaka.

Nakon neuspešnih izbornih rezultata Nebojše Zelenovića u Šapcu i Saše Paunovića u Paraćinu, Svilajnac i Čajetina ostale su jedine “slobodne zone”, odnosno opštine u kojima SNS nema apsolutnu vlast.

Iz Svilajnca, na dan izbora, nisu stizale nimalo lepe slike. Grupe nepoznatih muškaraca sa crnim zaštitnim maskama, u crnim džipovima i vozilima, tokom celog dana obilazili su biračka mesta. Na pojedinim je došlo i do verbalnih sukoba, pa su iz izbornih komisija morali da pozovu policiju.

Nikada nisam video tako veliki pritisak

Foto: N1

“Nikada nisam video tako veliki pritisak na birače. Bio je to klasičan pokušaj zastrašivanja naših glasača. Ne mogu da kažem da to nije rezultiralo u nekoj meri. Ali, baš zbog svih tih pritisika, osvojiti 46 odsto glasova, i imati više od SNS, daje nam neverovatan motiv da idemo još jače napred”, rekao je aktuelni predsednik opštine Predrag Milanović za Nova.rs.
GG “Svilajnac čuva budućnost” koji predvodi Milanović, osvojila je 23 od ukupno 47 odborničkih mandata. Slede SNS sa 16 mandata, “Bolja Srbija” sa 4, SPS-JS i GG “Napred Svilajnac” sa po 2 mandata.

“Sinoć smo se dogovorili sa SPS-JS i “Napred Svilajnac” da ponovo formiramo koaliciju, koja je i u prethodnom sazivu vodila grad. Ovo mi je četvrti mandat, odnosno već je 12 godina kako vodim opštinu Svilajnac. Moram da napomenem da ne bih isključio mogućnost i šire koalicije. Ali, da bi recimo SNS sa nama formirao vlast, centrala stranke će prvo morati da rasformira svoj odbor u Svilajncu i da postavi druge ljude”, poručio je Milanović.

U Čajetini sve liste iznad cenzusa

Foto: Medija centar Beograd

Slika nakon održanih izbora u Čajetini, osim očekivanog ishoda da će ona ostati neosvojiva tvrđava za naprednjake, jeste da su sve stranke i koalicije koje su učestvovale na lokalnim izborima prešle cenzus i imaće svoje predstavnike u opštinsakom parlamentu.

Lista „Milan Stamatović – Zdrava Srbija – Demokratska stranka Srbije – Partija ujedinjenih penzionera Srbije“ na izborima za sastav Skupštine opštine Čajetina osvojila je oko 61 odsto od ukupno izašlih birača, što je 20 mandata od ukupno 31 koliko ih ima u lokalnom parlamentu. Naprednjaci su osvojili 8 mandata, SPS 2 i POKS jedan mandat. Ovim se Stamatoviću pruža prilika da još jednom samostalno formira vlast.

“Očekivali smo pobedu. Nismo ništa prepustili slučaju, jer znamo ko nam je bio protivnik. Samo onaj ko puno radi, može da pobedi SNS”, kaže Milan Stamatović za naš portal.
Stamatović ističe da su u mesec dana bez pojavljivanja u medijima sa nacionalnom frekvencijom, uspeli da naprave dobru kampanju, koja je prema njegovom mišljenju najviše bila usmerena na to da se sačuva ono što imaju.

“Štitićemo svoj interese i nećemo dozvoliti da nas neko maltretira. Ako nas vlast bude napadala, mi ćemo se braniti. Nećemo dozvolili da neko vređa naš intelekt. Jer, kada je reč o investicijama na Zlatiboru i okolini, moram da napomenem da je reč o ogromnom privatnom kapitalu. Iz tog razloga, želimo da štitimo ono što je naše”, naglasio je Stamatović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare