Danilo Vučić i Aleksanadar Vučić Foto:Screenshot/Instagram/buducnostsrbijeav

Politikolog Boban Stojanović izjavio je da je nezabeleženo da je bilo koji predsednik sina poslao na neku državnu ceremoniju kao što je to učinio Aleksandar Vučić kada je poslao sina Danila na obeležavanje Dana RS. "Rizikujući da se pojavimo na Instagramu predsednika reći ću da u Srbiji imamo neformalno instituciju prve dame - supruge predsednika, a sada izgleda imamo i instituciju prvog sina", rekao je Stojanović.

On je u Novom danu N1 rekao da je suštinski nebitno da li je Danilo Vučić bio deo zvanične delegacije. „Pojavio se tamo u redu iza ministarke u Vladi Srbije Darije Kisić. Šta je tamo radio, kako je otišao, ko ga je zvao?“, zapitao je Stojanović.

Povodom obrazloženja predsednika da je njegov sin sam želeo da ide na ceremoniju, kaže:

Boban Stojanović Foto:FoNet/Aleksandar Barda

„Možda sam i ja to želeo, ali teško da bih mogao da se nađem na ceremoniji, a posebno ne red iza ministarke u vladi. Ipak, kada ste sin predsednika verujem da je imao ozbiljno obezbeđenje tamo i čitav protokol koji ide iz razloga bezbednosti porodice predsednika što i treba da ima i što i zaslužuje, ali zašto je baš njegov sin želeo da bude tamo – to je dodatno pitanje koje treba ispitati, zašto ga je predsednik ‘pod znacima navoda pustio da ide tamo’“, dodao je Stojanović.

On ističe i da je Danilo punoletan i da Vučić nije mogao da mu zabrani da ide na ceremoniju „kao što nije mogao ni da mu zabrani da posmatra neke utakmice u Rusiji na Svetskom prvenstvu sa raznim kriminalnim ljudima“, ali da mora da se suoči sa pritiskom javnosti.

Stojanović ističe da za neku od dece bivših predsednika nismo ni čuli i da na primer niko ne zna da li Boris Tadić i ima decu, ali da su u starim vremenima svi znali ko su Marko i Marija Milošević.

„Ako treba tražiti vezu predsednika i njegove dece, pojavljivanja te dece u političkim aktivnostima, onda tu paralelu treba tražiti u tipu vladavine u zemlji, a ne da li neki mediji pričaju o Danilu Vučiću. Normalno je da se priča jer se momak tu pojavio, možda bez ikakvog interesa, možda je samo imao želju… Činjenica je, predsedniče, da je vaš sin bio tamo, a vi niste bili“, rekao je Stojanović.

On je naglasio da Aleksandar Vučić nikada kao predsednik republike nije otišao na proslavu Dana RS, da je to poslednji put učinio 2016. godine kao premijer.

Podsećajući na nedavne izbore u BiH, Stojanović dodaje da ne bi rekao da je Vučić srećan što je Dodik ponovo na vlasti i što je njegova partija ostvarila najbolji rezultat, budući da je „iz svega što smo videli, Vučić aktivno podržavao opoziciju“.

„Vučić mora da se predstavi kao neko ko podržava RS i Dodika i da je zaštitnik srpskih interesa, ali mi ti njihovi međusobni odnosi ne deluju kao što su nekad bili“, istakao je Stojanović.

Prema njegovim rečima, vrlo je moguće da Vučić time što mu je sin bio na ceremoniji, prikriva razloge zbog kojih on tamo nije bio. Stojanović pita i zašto patrijarh nije bio u RS.

Opširnije čitajte na N1.

Bonus video: Protest Srba u Kosovskoj Mitrovici protiv Aleksandra Vučića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar