Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je, komentarišući primedbe građana kako se u Beogradu ponekad seku zdrava stabla, rekao da "niko nije lud da seče zdravo drvo, već da se ona obrezuju".

„Važno je da se redovno obrezuje jer drveće koje je popadalo ili je bilo iznutra obolelo ili trulo ili nije bilo obrezano“, rekao je Šapić, verovatno želeći da kaže „orezano“.

Kako prenosi N1, on je pozvao Beograđane da imaju razumevanja da kada „vide da neka ekipa obrezuje neko drvo, znaju da to nije hir“.

Podsećamo, ovo nije prvi put da gradonačelnik glavnog grada Srbije Aleksandar Šapić ne vlada baš najbolje terminologijom. Naime u septembru 2022. godine na otvaranju Olimpijade sporta na Adi Ciganliji Šapić je probao da „uči“ novinare N1 kako da rade svoj posao“.

„Majstori ste montaže, kako ga vi izmontirate, to ne bi ni Kjubik (Stenli Kjubrik, reditelj)„, rekao je tada Šapić

Šapić je osim „obrezivanja“ i „Kjubika“ imao još sličnih „lapsusa“, a jedan od poznatijih je kada je državu Namibiju nazvao „Nambijom“.

BONUS VIDEO „Zar stvarno mislite da sam toliko glup“: Šapić se oglasio o snimku gde preti vlasnici „Kornjače“ i izvređao opozicionare