Foto:TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić nastavlja da puni svoju riznicu mudrosti. Nakon što je juče pokušavajući da ponizi novinare, tvrdeći da montiraju njegove izjave poput reditelja “Kjubika” (Stenli Kjubrik), pohvalio se na Tviteru i svojim gostovanjem u programu Radio Beograda, gde je rekao da đubrijere u parkovima treba izbaciti, te umesto njih postaviti kontejnere. I to nije ni prva, a ni jedina “omaška” ovog funkcionera Srpske napredne stranke.

Šapić ne daje izjave za određene medije. Među njima su i N1 i Nova S, kao i Nova.rs. To je u više navrata javno rekao. Na stranu to što kao gradonačelnik to ne bi smeo da radi, jer je osnovno pravo novinara da postavljaju pitanja, a mi navodno živimo u zemlji koja garantuje slobodu medija, Šapić na svako pitanje odgovara napadom.

Tako je bilo i u utorak, kad je na Adi Ciganliji otvorio beogradsku Olimpijadu sporta i rekreacije penzionera. Novinar N1 ga je tom prilikom pitao koliko će glavni grad koštati raskid ugovora sa turskom kompanijom Kentkart, koja je prošle godine dobila posao naplate karata u javnom prevozu i to na rok od čak 13 godina.

Umesto odgovora, novinar je dobio sledeće:

“Ne znam otkud tolika briga, zaštitnici Kentkarta. Vi ste majstori montaže, Vi konkretno“, obratio je novinaru N1 Nenadu Nešiću.

Foto: Video/Nova.rs

„Majstori ste montaže, kako ga vi izmontirate, to ne bi ni Kjubik (Stenli Kjubrik, reditelj). Čekam prilog na N1, i šta će da ispadne od onoga što sam rekao, pošto obožavate da mi postavite mnogo pitanje, da me pustite da puno govorim, onda isečete u jedno 45 sekundi mene, pa onda Vi 45 sekundi objašnjavate šta sam hteo da kažem, isečete najvažnije stvari, i onda dobijete taj Vaš paket koji vi zovete objektivno, nezavisno novinarstvo“, ocenio je Šapić.

Zatim je gostovao u emisiji Radio Beogarada, a isečak tog razgovora podelio je na društvenim mrežama i tako predstavio još jednu svoju ideju.

“Đubrijere u parkovima nažalost ne mogu redovno da se prazne jer nema dovoljno ljudi na terenu. Moj predlog je da postavimo na obodu parka kontejnere koji se redovno prazne. Bolje kontejner, koji se redovno prazni, nego đubrijere, koje se ne prazne”, rekao je Šapić.

A svi građani Beograda su, inače, svedoci toga da su nam kontejneri redovno ispražnjeni.

Redovni su, nažalost, samo Šapićevi “lapsusi”.

Da podsetimo, Aleksandar Šapić je pre nekoliko godina rekao da je Jeremića podržala afrička država Nambija. Pohvalio se i da je „magAstrirao“, kao i da Demokratska stranka, čiji je tada bio član, i Liberalno demokratska partija imaju „dijametralne stavove“, dok je umesto u Republici Srpskoj izgovorio „Republiki Srpski“.

Gostujući u jednoj televizijskoj emisiji Šapić je govorio i o „nadražaju koji izazivaju rijaliti šovovi, a na društvenim mrežama se pohvalio i da je trčao sa „maskiranim“ kačketom, kao pravi “srpski komandos”.

BONUS VIDEO: Šapić uči novinare N1 kako da rade

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare