Foto: Nemanja Jovanović / Nova.rs

Lideri Saveza za Srbiju danas će na sastanku doneti konačnu odluku o prisustvu sednici Skupštine Srbije, koja bi trebalo da bude održana sutra.

Iako su, osim Narodne stranke, sve ostale bile za odlazak na sednicu, poslanici iz redova SzS, najverovatnije neće prisustvovati zasedanju. Izvor Nova.rs navodi da je verovatnije da se oni pojave u Skupštini i ili ispred nje i samo održe konferenciju za novinare.

„Takav stav iznet je na sinoćnjim konsultacijama. Ipak, sve će biti poznato posle današnjeg sastanka“, kaže naš sagovornik.

NS juče je donela odluku da poslanici te stranke ne učestvuju na sednici Skupštine. Kako nam je ranije potvrđeno, DS je dan ranije doneo odluku o prisustvu članova te partije skupštinskom zasedanju, ali samo uz uslov da se ostale stranke opozicije slože sa tim. Isti stav kao demokrate imale su i ostale partije unutar SzS.

Prema saznanjima Nova.rs, Predsedništvo DS je jutros donelo odluku da poslanici te partije neće prisustvovati sednici.

Danas će predsednica Maja Gojković održati sastanak sa potpredsednicima parlamenta, posle čega će biti poznati svi detalji oko sednice. Gojković je juče rekla da će na ovom zasedanju biti razmatrano 45 tačaka dnevnog reda, koje se odnose na odluku o uvođenju vanrednog stanja i merama koje su donete u borbi protiv kovida 19.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare