Ana Brnabić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Na početku sednice na kojoj će se razmatrati više kadrovskih rešenja predsednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava Aleksandra Tomić rekla je danas da taj odbor za predsednika Komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki predlaže dosadašnju predsednicu Hanu Hukić, a za člana dosadašnju članicu Jasminu Milenković.

Kako je rekla Tomić, Odbor je raspisao konkurs još 30. oktobra, pošto su znali da predsednici komisije mandat ističe 18. decembra, da je za predsednika javila samo Hukić, dok se za člana javilo troje kandidata, a odbor posle razgovora predložio  Milenković.

Poslanici treba da odluče i o članova Državnog veća tužilaca, Visokog saveta sudstva, kao i o izboru predsednika sudova, a predlagači iz Visokog saveta sudstva nisu želeli da obrazlažu predloge.

Poslanici su raspravu započeli obraćanjima o lideru Stranke slobode i pravde Draganu Djilasu i ostalim liderima opozicije, uz optužbe za krađu, korupciju i izdaju.

Poslanici bi danas trebalo da razmatraju Kodeks ponašanja koji zabranjuje diskriminaciju, laganje i govor mržnje u Skupštini.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar