Dragan Đilas Foto: Ivan Dinić/Nova S

Skupština Srbije nastavlja svoj rijaliti program, a glavna tema poslanika opet je bio lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, koji je ovog puta optužen da priprema ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da je topio oružje u Železari Smederevo, zatvarao muzeje po Srbiji i snimio samo 50 serija, umesto 90 koliko je snimila vlast. 

Da nije reč o govoru u najvišem zakonodavnom telu Srbije, da se ne radi o rečima narodnih poslanika, te da ovakve poruke koje se bez zadrške mogu označiti opasnima, ne gledaju u direktnom prenosu građani cele Srbije, možda bi nekome sve ovo i bilo smešno.

Možda.

Evo šta su tačno poslanici SNS rekli.

Da krenemo od najozbiljnije optužbe, jer kada neko sa skupštinske govornice imenom i prezimenom optuži neku osobu da priprema ubistvo predsednika države, to bi u svakoj iole normalnoj zemlji bila vest broj jedan i predmet opsežne istrage.

U srpskom parlamentu to je svakodnevni rečnik dnevnopolitičke borbe.

U raspravi o pratećim zakonima na budžet Srbije za 2021. Godinu, naime, poslanik Srpske napredne stranke Milan Savić govorio je o velikim ulaganjima koja se planiraju na Kosovu i Metohiji uz poređenje da je bivši režim pokrajinu koristio za sticanje ličnog bogatstva. Tom prilikom označio je predsednika SSP kao organizatora ubistva.

“Sada ja sa ovog mesta pitam Dragana Đilasa i njegove lokalne partnere na Kosovu i Metohiji, pritom ne mislim na one partnere iz Prištine, sa kojima već 20 godina druguje i sa kojima već 20 godina gradi svoju politiku i sa kojima ima samo jedan zajednički cilj a to je svrgavanje Aleksandra Vučića i ubistvo njega i njegove porodice.


Zatim je usledilo izlaganje poslanice SNS Ane Čarapić koja je imala vrlo detaljno izlaganje o Đilasu, pa ga je optužila za topljenje oružja, zapostavljanje kulture, kupovinu stanova i na posletku za to što nije snimio dovoljno serija.

Najviše reakcija bila je na optužbe o topljenju oružja.

“Dok je Dragan Đilas topio oružje naših očeva i dedova, dakle, otopljeno je preko 30.000 komada oružja u Železari Smederevo, Aleksandar Vučić i SNS opremaju vojsku najsavremenijom opremom“, rekla je Čarapić.

 

Za topljenje vojne opreme, pre svega tenkova, godinama unazad se okrivljuje bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac, koji je i sam reagovao na izlaganje poslanice Čarapić rečima:

“Obrnula igricu”, napisao je Šutanovac na Tviteru.

 

Usledilo je još interesantnih izjava poslanice sa liste “Za našu decu – Aleksandar Vučić”. Evo nekih.

„Za vreme Dragana Đilasa, samo su on i njegov brat Gojko i Dragan Đilas kupovali stanove za sebe, dok za vreme Aleksandra Vučića i SNS gradi se preko 360 stanova za porodice u Kraljevu čiji su stanovi oštećeni 2010. u zemljotresu.“

 

„Da ne govorimo o kulturi. Dok je Dragan Đilas zatvarao muzeje po Srbiji, Aleksandar Vučić i SNS su obnovili Narodni muzej u Beogradu, otvorili su Muzej iluzija, u Srbiji je otvoreno i obnovljeno na desetine muzeja.“

 

„Za vreme Dragana Đilasa snimljeno je oko 50-ak serija, dok za vreme Aleksandra Vučića i SNS blizu 90, što je duplo više. (…) Dakle, svima nam je i više nego jasno kakav je Dragan Đilas i zašto su ga građani oterali u političku prošlost.“

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar