Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Poslanici Skupštine Srbije postavljali su danas na početku sednice pitanja Vladi Srbije i državnim organima, pa je poslanica SDPS Nataša Mihailović Vacić pitala Ministarstvo zdravlja kakav je plan organizovanja mobilnih timova za vakcinaciju i da li ih ima dovoljno da uđu u svako selo i svaku kuću kako bi što veći broj ljudi bio vakcinisan.

„Kakva je dinamika i ima li dovoljno mobilnih timova koji će u narednom period obići sva sela i domaćinstva, jer mnogi nisu u mogućnosti da odu u najbliži grad, mnogi nemaju pristup internetu, mnogi su zauzeti prolećim radovima“, rekla je Mihailović Vacić.

Zamenica šefa poslaničke grupe SPS Snežana Paunović pitala je Ministarstvo za ljudska prava i društveni dijalog zašto već nije organizovan dijalog o mentalnom zdravlju stanovništva i posledicama kovida i o socijalno ekonomskom položaju žena.

„Možemo li jednokratno odlučiti da žene koje ove godine stiču uslov za penziju čekaju na nju kraće bar šest meseci, ako to žele. I možemo li ženama koje su rodile tokom kovida jednokratno produžiti porodiljsko za šest meseci“, pitala je Paunović.

Poslanik Stranke pravde i pomirenja Samir Tandir pitao Ministarstvo pravde i Tužilaštvo za organizovani kriminal, šta su preduzeli u vezi sa, kako kaže, kriminalom bivše vlasti u Sjenici, tvrdeći da je 832 hektara poklonjeno švajcarskoj kompaniji na 99 godina za izgradnju solarnog parka bez skupštinske odluke.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar