Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Poslanik SPS-a Djordje Milićević danas je ocenio je da se u Tirani dogodio diplomatski skandal, kada su, prilikom protesta zapaljene srpske zastave.

Rekao je da su slične demonstracije organizovane 2019. godine kada je Aleksandar Vučić posetio Tiranu, ali da zabrinjava izostanak reakcije međunarodne zajednice.

Milićević je pitao kakav će stav povodom jučerašnjih dešavanja u Tirani zauzeti Ministarstvo spoljnih poslova i Vlada Srbije.

Amela Lukač Zoranić iz Stranke pravde i pomirenja pozvala je na poštovanje Zakona o javnim preduzećima iz 2016. godine, po kojem direktor može biti u v.d. statusu do imenovanja direktora po konkursu i da to ne može da traje duže od jedne godine.

„Na terenu imamo kršenje zakona, na primer u Novom Pazaru, a verovatno i u drugim gradovima, isto lice je u v.d. statusu četiri godine, prvo u Parking servisu, sada u Gradskoj čistoći, a v.d. direktora ima i Zavod za urbanizam“, rekla je poslanica.

Poslanik SNS-a Ljubiša Stojmirović pitao je Vladu kada će uputiti skupštini Zakon o udžbenicima. On je rekao je da se godinama vrši pritisak na Srbiju da zaboravi svoju prošlost i istoriju, kako bi „zločinci opravdali svoje zločine koje su počinili tokom bombardovanja“.

Poslanik smatra da država treba da „pruži ruku“ Zavodu za udžbenike, „da mu omogući da radi, da se izaberu čestiti, moralni autori i patriote da pišu kako je bilo, a ne da se obrazovanje prepusti onima koji će za hrpu para izdati državu i pisati gluposti.“

Poslanici su nakon toga utvrdili dnevni red u koji su po hitnom postupku ubačeni i zakoni o finansiranju RTS-a i drugih javnih medijskih servisa.

BONUS VIDEO Zašto nema Grčićeve ostavke?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar